El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El patrimoni artistic obri les portes a les ajudes i el públic

El carrer Sant Nicolau, una de les zones on l'any passat es va invertir diners per a rehabilitar i fe r visitable patrimoni

Tornen les ajudes per a immobles amb un valor històric i artístic, obrint les portes perquè el públic puga gaudir.

Aquest 2018 és el segon any consecutiu en el qual immobles amb un valor històric i artístic, que estiguen aprovats en el PGOU i ubicats en el Conjunt Històric Artístic tindran l'oportunitat de rebre ajudes per a la seua rehabilitació.

A més, tots els propietaris d'aquests immobles hauran de realitzar visites públiques amb un mínim de 4 dies al mes, durant 5 anys, així totes les persones podran vore les meravelles històriques que s'amaguen a aquests edificis. Tant els dies com els horaris es faran públics amb una difusió adequada gràcies a la regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Alcoi. Perquè amb aquesta subvenció s'ajuda no sols a millorar el patrimoni, sinó que també se li dóna una oportunitat al públic per a gaudir d'ell. Per exemple, en la primera convocatòria que es va realitzar l'any passat, es va donar ajudes al Circulo Industrial perquè restauraren el sostre i taulat del Saló Llarg i el Rotonda.

Segons la regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano "esperem que, a poc a poc, es conega més aquesta possibilitat i els propietaris s'animen, a presentar-se recuperant així el patrimoni alcoià i alhora, donant als ciutadans i visitants l'oportunitat de conéixer-lo amb visites guiades".

Atenció, perquè l'últim dia per a presentar les ajudes és el 30 de setembre de 2018.