El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El periodista Ramón Climent publica un llibre sobre Camilo Sesto de la mà de l’Institut Juan Gil Albert

L’autor ha destacat que, com a regal per als alcoians i alcoianes, la publicació porta publicat l’himne de l’Alcoyano que Camilo Sesto va escriure però que mai es va arribar a utilitzar.

El llibre se presenta el pròxim dijous en una gala que es farà al Teatre Calderón i que comptarà amb una segona part en la que actuaran els Daison i el saxofonista Moisés Olcina.

‘Camilo Sesto. Ni ángel ni demonio’ és el llibre que acaba de publicar Ramón Climent i que forma part d’una col·lecció llançada des de l’institut Juan Gil Albert per a destacar a persones rellevant de la província d’Alacant.

La presentació del llibre serà el pròxim dijous 15 de setembre a les 19:30h al Teatre Calderón, en una gala homenatge a l’artista que aquesta setmana haguera complit 76 anys. L’esdeveniment és gratuït i obert al públic i quasi ha esgotat ja l’adquisició de les entrades. Encara que la bona noticia és que també es podrà seguir per streaming.

La gala estarà formada per dues parts. A la primera serà la presentació del llibre, mentre que a la segona hi haurà una actuació musical per part dels Daison, grup amb el que Camilo Sesto va començar el seu debut musical. A continuació, el saxofonista Moisés Olcina farà també una interpretació de la música de Sesto adaptada al jazz.

Julia Parra, vicepresidente de la Diputació d’Alacant, ha assegurat que el llibre és un rigorós treball fet per un ‘alcoià de pro’ com és Ramón Climent i que l’acte del dijous és gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi i el Teatre Calderón.

La directora cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil-Albert, Pilar Tébar, ha fet un repàs a la trajectòria professional de Ramón Climent i ha explicat que van considerar que la seua figura era l’adequada per a dur a terme aquest llibre.

Per la seua banda, Toni Cabot, director del Departament de Publicacions i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil-Albert, ha volgut reconèixer també el treball de l’autor: “el treball és magistral” i ha recordat que la pandèmia ha fet que s’haja retrasat un poc el seu llançament.

Ramón Climent ha destacat que aquest és un llibre per a llegir i que no té format de biografia a l’ús ni amb fotografies per veure: “Camilo ha recorregut un camí que no ha sigut fàcil i aquest és una aproximació al seu sentiment”.

L’autor ha destacat que, com a regal per als alcoians i alcoianes, la publicació porta publicat l’himne de l’Alcoyano que Camilo Sesto va escriure però que mai es va arribar a utilitzar. Climent ha destacat que està content de poder contribuir a un Institut que porta el nom de l’escriptor alcoià més important amb una obra que parla del músic alcoià més important.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat com el llibre conta les ‘llums i ombres que tota vida té’ i ha recordat que més enllà de la figura del cantant que ha transcendit fronteres, era una persona amb una important dimensió humana que va portar per bandera el nom d’Alcoi i que ha transcendit generacions.