El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El pernil ibèric, una joia de la gastronomia espanyola

En alta cuina, en plats tradicionals, entrepans o fins i tot a soles, el pernil ibèric és un senyal d'identitat de la cultura culinària del nostre país.

S'acosten dates nadalenques, època d'omplir les nostres cuines amb productes que durant l'any no solen ocupar un lloc important en la llista de la compra. Dates en les quals volem impressionar en menjars i sopars als nostres convidats i per a això hem de triar els millors productes del mercat. I que millor opció que un bon pernil ibèric, una joia de la gastronomia espanyola que pots oferir als teus comensals en diferents receptes. Des del més tradicional com unes creïlles amb pernil, fins al més avantguardista. Gràcies a internet podrem trobar milions de combinacions per a aprofitar al 100% el sabor d'aquest producte que alguns consideren quasi un luxe.

I és que el pernil ibèric és una de les enveges gastronòmiques del món i, com ja hem dit, podem degustar-lo d'infinites formes. Però sabem reconèixer una bona peça de pernil ibèric? Si vols distingir si un pernil ibèric és de qualitat, un dels trucs és fixar-se en la pota, i és que, si aquesta és estilitzada, serà millor pernil que el que té una pota gruixuda. També ens haurem de fixar en el seu etiquetatge, ja que, si l'etiqueta és negra, aquesta ens indicarà que aquest producte és de major qualitat.

Sempre serà recomanable que si busques qualitat i un bon preu et deixis aconsellar per experts en aquesta matèria i per proveïdors que tractin el producte com el pernil ibèric d'Andreu, que es fa amb porcs criats en total llibertat i que s'alimenten amb glans que fan que aquest producte tingui un sabor increïble. A més, la curació de cadascuna de les peces es fa de manera natural, la qual cosa potencia la seva qualitat. Aquests pernils es venen des de 1930 a un preu immillorable.

I el bo que té acudir a experts per a aconseguir el millor producte és que a més ens ensenyessin que existeixen diferències entre el pernil ibèric i el pernil serrà, encara que comparteixin la primera part del seu nom, i és que, cadascun d'aquests productes pertanyen a una raça diferent de porc i la seva alimentació és diferent.
Així que, si aquest nadal vols gaudir d'uns bons moments al voltant de la taula, tria el millor pernil ibèric perquè els teus sopars i menjades freguin el luxe.