El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El personal del jutjat de violència de gènere denuncia una preocupant falta de personal

Els jutjats d'Alcoi, al centre de la ciutat
  • De moment, sense resposta des de la Conselleria de Justícia

Fonts sindicals s'han adreçat a ARAMULTIMÈDIA per a manifestar un gran malestar per la preocupant falta de personal. Dels 6 funcionaris que atenen aquests procediments, dos estan de baixa des de fa més d'un mes.

No entenen per què la Conselleria de Justícia no substitueix les persones treballadores del jutjat d'Alcoi que processen casos de violència de gènere. Per als funcionaris, un assumpte tan important per a la Societat actual, no pot tindre un nivell de saturació com el que pateixen ara. Fa aproximadament mes i mig que la plantilla de 6 funcionaris s'ha reduït a 4, perquè estan de baixa. No només no han arribat substituts, a més a més, s'inicien ara els períodes de vacances.

El jutjat de violència de gènere d'Alcoi suporta una important pressió de casos, amb dies de fins a 6 tramitacions, i amb els corresponents torns de guàrdia. A més, entre les seues competències també estan els casos de Civil.

Des del jutjat, els seus treballadors han fet saber la Conselleria de Justícia aquesta situació sense que hagen obtingut ni resposta ni reforços.