El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aposta per polítiques pensades per als més menuts

Va a presentar-se al plenari el Pla Municipal d'Infantesa i Adolescència 2018-2023

Al plenari del dia 3 d’agost s’espera que s’aprove el Pla Muncipal d’Infantesa i Adolescència 2018-2023.

Aquest projecte consta d’un estudi en el qual s’explica que Alcoi disposa d’infraestructures, equipaments, programes i recursos humans per als ciutadans d’aquesta edat.

També remarca que existeixen unes necessitats a l’àmbit de la protecció social, de la salut, l’educació, la cultura i l’oci. A més, s’han fixat alguns problemes que els menos d’edat solen tindre, com l’ús de noves tecnologies, consum d’alcohol, la utilització de vehicle privat, el medi ambient, la desigualtat de gènere, individualisme o valors neomaterialistes.

Si aquest pla s’aprova demà al plenari, aquest estudi s’enviarà a Unicef per a que ells ho valoren i així aconseguir que Alcoi siga “Ciutat Amiga de la Infància”.

Des del Ajuntament ja porten un parell d’anys pensant en polítiques pensades per als mes menuts i ja s’han dut a terme dos projectes, “Entendre al bebè” i el “Consell Local de la Infantesa i Adolescència”. Totes aquestes mesures i projectes que des de l’Ajuntament, i en especial la regidoria de Política Social, volen donar importància a aquesta part de la ciutadania alcoiana, ja que hi ha mes de 10.000 alcoians i alcoianes menors de 18 anys.

La regidora, Aroa Mira, afirma que: “Apostar per els infants és apostar pel futur, ells són el futur i amb ells, hem de treballar per a fer d’Alcoi la ciutat que tots ens mereixem”.