El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El poble de Benilloba homenatja a la seua metgessa després de 28 anys de servei

Un centenar de persones van acompanyar a María José Navarro en el dinar-homenatge al restaurant Les Moreres en un acte organitzat per l'Associació de Jubilats i l'Ajuntament.

María Josefa Navarro, natural de Villena, va arribar al 1991 des de Dénia al poble de Benilloba. Per aquells anys encara no hi havia centre de salut, pel qual va estar quasi una dècada passant consulta a la Casa del Metge, com era habitual. Després de 28 anys de serveis als benillobers i benilloberes, tot el poble ha volgut fer-li homenatge en un acte emotiu i sentit on María Josefa ha rebut l'afecte de tots els veïns.

Ana Delia Gisbert, edil de Benilloba, descriu els anys de dedicació de María Josefa com "tot un luxe de professional que coneix pel nom cadascú dels seus pacients. No només ha sigut la nostra metgessa, el seu compromís ha anat més enllà de les seues obligacions i el tracte ha sobrepassat amb escreix el de doctor-pacient. No hi ha paraules per agrair-li la seua dedicació i l'excel·lent treball realitzat al llarg dels anys en què va professionalitzar l'atenció mèdica i es va guanyar el cor de tots nosaltres".

A més, durant l'acte María Josefa va rebre diferents presents com un ram de flors, un anell i unes arracades, un pastís en forma de bata de metgessa amb el seu nom, i, finalment, una placa commemorativa per la seua feina i dedicació.

La metgessa recordava els primers anys amb nostàlgia: "Benilloba era industrial, amb fàbriques tèxtils i la gent venia a fer cua a casa abans d'anar a treballar. També et venien a buscar a casa per a una urgència. En una ocasió em van venir a buscar per atendre una persona a sa casa i jo estava a soles amb els meus fills. El fill del pacient, que és qui em va venir a buscar, es va haver de quedar amb ells mentre jo anava a sa casa a atendre el seu pare".