El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El poble d'Ontinyent ja té al Crist de l'Agonia a l'església de Sant Carles

  • Quasi quatre hores de trasllat d'un Crist que va transitar per gran part de la ciutat d'Ontinyent
  • El públic va demostrar seny i responsabilitat evitant les aglomeracions per on va passar la imatge del Morenet

Amb el guió i horari establert, la imatge del Santíssim Crist de l'Agonia va deixar l'ermita de Santa Ana per traslladar-se a la de Sant Carles, en un acte singular i històric que va començar amb l'hora prevista, però va acabar a les 23 hores.

Acompanyat pels anderos i per les forces de seguretat, el Morenet va visitar els quatre cantons de la capital de la Vall d'Albaida on , amb molt de seny per part del públic que va evitar les aglomeracions, va rebre l'estima i el fervor cap al patró de la nostra ciutat.
Prop de 10 quilòmetres va recórrer el seguici del Crist de l'Agonia, passant per davant dels temples religiosos d'Ontinyent-, Convent dels Franciscans, Sant Rafael, Carmelites-Santa Maria, Sant Josep i Sant Carles, la seua destinació final. Al pas de la imatge del Crist de l'Agonia, la gent manifestava el seu sentiment amb llàgrimes als ulls, aplaudiments i fins i tot les oracions personals cap al Morenet en una època complicada. Les càmeres dels mòbils cercaven la millor panoràmica. Cap persona volia deixar d'immortalitzar un trasllat hstòric.
Al voltant de les 11 de la nit, membres de la Societat de Festers, corporació municipal i públic en general van rebre la plataforma amb el patró que va ser introduït en l'església de Sant Carles a muscles dels anderos.
En eixe mateix moment, i des del recinte firal, el cel d'Ontinyent es va il·luminar amb el castell de focs d'artifici que donaven la benvinguda al Crist al nucli urbà del seu poble. El dia 5 de setembre tindrà lloc el procés a la inversa.