El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El polígon de Sant Benet d'Alcoi millorarà la xarxa de drenatge

Sant Benet / Ajuntament d'Alcoi
S'aprova l'expedient de contractació d'una obra que s'ha adjudicat per 54.863 euros

L'obra consistirà en l’ampliació d’elements d’escorrentia disposats en la plaça d’accés als polígons Sant Benet i Santiago Payà (c/Filà Andaluces). També s’instal·laran 5 embornals enreixats, connectats a la nova conducció, i altres tres embornals més una reixa transversal al llarg de la nova conducció. D’altra banda es preveu la instal·lació d’un nou col·lector que discorrerà per la calçada del carrer Filà Andaluces i desaiguarà al riu Riquer El conducte estarà connectat entre set pous de registre formats per anells prefabricats de formigó

Sant Benet es caracteritza per estar en una "zona inestable", segons l'Ajuntament, on les pluges torrencials solen generar problemes de vessaments d’aigua. Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Alcoi ja ha aprovat en junta de govern l’expedient de contractació per tal d’adjudicar la direcció de les obres, amb un pressupost de licitació que ascendeix als 4.125 € (IVA inclòs). Les obres s'han adjudicat per 54.683 euros i les empreses tindran 10 dies naturals per presentar les seues ofertes a partir d'aquest dilluns 12 de març. El consistori escollirà la més avantatjosa.

Quan plou, l’aigua pot anegar les vies circulatòries i per tant, comprometre la mobilitat de l’àrea. Altra circumstància que agreuja el problema és la insuficient capacitat del col·lector procedent de La Beniata, especialment des que la xarxa de sanejament del polígon del Clerigo s’ha connectat a aquest.

L'obra consistirà en l’ampliació d’elements d’escorrentia disposats en la plaça d’accés als polígons Sant Benet i Santiago Payà (c/Filà Andaluces). També s’instal·laran 5 embornals enreixats, connectats a la nova conducció, i altres tres embornals més una reixa transversal al llarg de la nova conducció. D’altra banda es preveu la instal·lació d’un nou col·lector que discorrerà per la calçada del carrer Filà Andaluces i desaiguarà al riu Riquer. El conducte estarà connectat entre set pous de registre formats per anells prefabricats de formigó.

El regidor de Territori i Smart City, Manolo Gomicia, indica que "la modernització dels polígons no ha finalitzat amb el pla impulsat per l’IVACE; es continuen planificant millores per tal de garantir la màxima eficiència d’aquestes àrees, essencials per al desenvolupament de la ciutat".