El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El pont de Fernando Reig, mala pinta

El pont Fernando Reig d'Alcoi /AM
Sembla un assumpte que s'allargarà pel traspàs de responsabilitats entre Administracions

A la fi, i com sempre, els més perjudicats, els ciutadans. Alcoi fa passos enrere cada dia. No només per la pèrdua d'habitants (generalitzada a totes les ciutats mitjanes per la fugida d'immigrants perquè no hi ha faena), no perquè els polígons són inaccessibles o estan buits o per la brutícia dels carrers. A tot açò cal afegir la circulació rodada. El trànsit és un caos i després de quasi 30 anys, la Beniata i el pont de Cervantes són de nou, de dues direccions. Continuem sense saber què passa al pont Fernando Reig ni quan l'obriran. Per desgràcia no hi ha eleccions prompte

Si l'any que ve hi haguera eleccions, la cosa canviaria i el pont l'obririen en pocs mesos. Però com que no s'ha de votar i els ciutadans traguem amb tot el que ens tiren, doncs ací no passa res. El carrer Santa Rosa (des d'Oliver) s'ha convertit en un aparcament particular on els cotxes s'acumulen en doble i triple fila. Això que han guanyat els veïns. No hi ha informació ni s'espera. Tampoc moviment al pont, que està desèrtic habitualment. Té mala pinta perquè totes les administracions ho tenen 'a ou' per llevar-se les puces de damunt. L'Ajuntament no pot fer res perquè depén del govern central. Per tant, la Generalitat, tampoc té competències. I si reclamem a subdelegació de Govern, diuen que a Madrid ho saben i que ja vorem. Tenen molta faena pagant les autopistes que van fer amb diners de tots i que no recapten ni per a pipes. 

Mentre es passen la pilota uns a altres, el trànsit rodat és un desastre total. Dos coses ens poden salvar. La primera les eleccions, però de moment no hi ha i cap polític no pot apuntar-se el tanto d'obrir el pont per aconseguir vots. La segona, les festes d'Alcoi... Si tallem Cervantes tot el dia de l'entrada... Què passarà? Afanyem-nos que resten tres mesos per a Sant Jordi i del Pont no se sap absolutament res.

El que és cert, incidim, és que som els alcoians els que paguem el caos de trànsit. Però l'esquena i la paciència dels ciutadans no té límits.