El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Pont de Sant Jordi és sotmés a sondejos abans d'escometre la tercera fase de rehabilitació

Les proves s'han realitzat al llarg de la primera setmana d'agost, ocasionant alguns talls en la circulació del trànsit.

L'Ajuntament d'Alcoi ha dut a terme una sèrie de sondejos en el pont de Sant Jordi com a part de la tercera fase de reforma d'aquesta estructura. Les proves, ja finalitzades, han permés conéixer l'estat dels suports i pilars del pont, tot de cara a la redacció del projecte.

Els testejos s'han realitzat al llarg de la primera setmana d'agost, ocasionant alguns talls en la circulació del trànsit. D'aquesta manera explica el regidor d'Obres, Jordi Martínez, l'actuació al pont: "hem realitzat sondejos en les dues parts del pont com a part de la tercera fase de reconstrucció, recuperació i rehabilitació. El que estem fent és veure com es troben tots els suports i pilars de l'estructura per a veure com serà l'actuació oportuna".

Fases anteriors

Durant la primera fase es van rehabilitar les balustrades del pont, que presentaven greus desperfectes; mentre que en la segona les actuacions van consistir en la reparació del tauler del pont i altres treballs estructurals, evitant que la infraestructura poguera tindre algun problema greu en un futur immediat.

A més, es va aprofitar per a eliminar els antics ampits, substituint-los per uns nous pilons amb panells de metacrilat retroil·luminades i per a fer les voreres més amples i accessibles. Gràcies a aquesta actuació el pont té dos carrils amb un asfaltat nou.