El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP acusa el PSOE d’amagar dades per a tapar el fracàs de la conversió en zona de vianants

Sant Nicolau
  • Quique Ruiz, retrau al PSOE que amague les xifres per a tapar una evidència: el fracàs de la conversió en zona de vianants.

Quique Ruiz lamenta la falta d’informes tècnics que avaluen la contaminació, la intensitat de trànsit i l’evolució del comerç en el Centre. Per al PP, tracten d'amagar que l'experiència és un fracàs.

El Partit Popular d’Alcoi denuncia la ‘opacitat del Govern local, del PSOE, entorn de les dades per a avaluar la conversió en zona de vianants del Centre de la ciutat. El portaveu del PP, Quique Ruiz, retrau al PSOE que amague les xifres per a tapar una evidència: el fracàs de la conversió en zona de vianants. “No ha baixat el trànsit ni la contaminació; només s’han traslladat a altres carrers del barri, i, lamentablement, no ha sigut un revulsiu ni per al comerç ni per a augmentar població”, resumeix Ruiz.

Més d’un any després de la posada en marxa de la conversió en zona de vianants, el PSOE no ha oferit dades sobre l’evolució de la contaminació en el barri. El PP les ha sol·licitades durant els últims mesos i no ha obtingut resposta. “No existeix un informe tècnic que analitze les conseqüències ambientals de la conversió en zona de vianants. Al PSOE no li convé fer pública la informació perquè els cotxes no han desaparegut, només s’han traslladat a altres carrers”, raona Ruiz.

Idèntica situació es repeteix quant al trànsit. L’única dada, corresponent al mes de maig de 2021, revela un fort increment als carrers que assumeixen el trànsit que ha deixat de passar pels principals carrers. És el cas del carrer de Sant Jaume, per la qual abans de la conversió en zona de vianants circulaven 77 vehicles per hora. Al maig de 2021 la mitjana és de 258 vehicles. A Casablanca, la intensitat del trànsit va passar de 73 a 270 vehicles. El PSOE no ofereix més dades des de llavors. “Hem obtingut tot tipus d’excuses per part del PSOE per a no facilitar les dades. Què ha d’amagar?”, es pregunta Ruiz. El regidor demana al Govern que deixe de “burlar-se” dels alcoians i “aporte informes seriosos que permeta avaluar els resultats d’una conversió en zona de vianants aplicada sense consens i sense informes tècnics”. Ruiz apunta que l’única reunió de la comissió de seguiment, celebrada al febrer, tampoc va servir perquè el PSOE oferira dades amb els quals avaluar els primers mesos de la conversió en zona de vianants. L’ocultisme i el menyspreu als veïns per part de l’alcalde, Antonio Francés, i del vicealcalde, Jordi Martínez, és manifest i ha d’acabar” assenyala el regidor. Segons el parer de Ruiz, l’opacitat del Govern es converteix directament en manipulació en referir-se a l’evolució del comerç en el Centre. Des de la posada en marxa de la conversió en zona de vianants s’han produït tants tancaments com obertures de comerç: 16. El PSOE ha elevat aqueixa xifra incloent establiments oberts des de fa anys. “És ridícul l’intent del PSOE per tapar una realitat que veuen tots els alcoians: que la conversió en zona de vianants del Centre no s’ha pogut fer pitjor”, assenyala.

El portaveu del PP lamenta que comerços que han obert en el Centre durant l’últim any ja han tancat. “Alcoi no pot permetre’s un Govern que creu que dinamitzarà el comerç sense aplicar més mesurades que el mer tancament de carrers”, reflexiona Ruiz. “Per molt que intente ocultar-ho, els alcoians tenen clar que la conversió en zona de vianants és el gran fracàs del PSOE”, conclou el regidor del PP.