El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP adverteix de "pagaments irregulars" d'1,2 milions d'euros per part del govern d'Alcoi

Amalia Payá

Segons el PP, Intervenció qüestiona desenes de factures per superar l'import màxim legal sense passar per un procediment de contractació

La formació conservadora assegura que "el servei d'Intervenció de l'Ajuntament d'Alcoi ha posat objeccions al pagament de factures per valor de 1,2 milions d'euros que el Govern del PSOE ha ordenat durant la primera meitat de l'any". Concretament, fins a juliol, "l'import pagat de manera irregular enguany ascendeix a 1.220.961,76 euros", segons el partit de Quique Ruiz.

Ací deixem el comunicat complet enviat pel PP alcoià:

Els pagaments irregulars del Govern d'Alcoi sumen 1,2 milions en la primera meitat de 2020

El PP adverteix que Intervenció qüestiona desenes de factures per superar l'import màxim legal sense passar per un procediment de contractació

El servei d'Intervenció de l'Ajuntament d'Alcoi ha posat objeccions al pagament de factures per valor de 1,2 milions d'euros que el Govern del PSOE ha ordenat durant la primera meitat de l'any. El Partit Popular insta el Govern a traure a concurs els contractes dels diferents serveis per a evitar la reiteració d'aquests pagaments irregulars.


Durant el primer semestre de l'any la interventora municipal ha posat objeccions a factures corresponents a serveis prestats de forma continuada sense passar per procediment de licitació, obligatori per a serveis que superen els 15.000 euros i per a obres que depassen els 40.000 euros. Així ho estipula la Llei de Contractes.


En els seus informes, el departament d'Intervenció adverteix que aquests pagaments irregulars “suposen una continuïtat en la prestació d'un servei o subministrament que requeririen un procediment de contractació adequat”. “Malgrat la Llei, que és molt clara sobre aquest tema, habitualment el Govern del PSOE aprova el pagament de grans sumes a proveïdors de serveis que superen àmpliament les quantitats establides”, denúncia la regidora del Partit Popular Amalia Payá.


Només fins a juliol, l'import pagat de manera irregular enguany ascendeix a 1.220.961,76 euros. Els conceptes són diversos, segons explica Payá: des de la vigilància del Ivam-Cada fins al subministrament elèctric, passant pel servei d'ajuda a domicili o la neteja d'edificis públics. Aquest últim servei roman durant més d'un any pendent de concurs públic.


El cas de la vigilància de l'Ivam-Cada és especialment significatiu, ja que a part de superar els imports màxims de la Llei de Contractes, la interventora alerta d'un “fraccionament d'objecte del contracte” en pagar a diferents empreses pel mateix servei. Malgrat que el complex cultural va reobrir en 2018, no ha sigut fins a juny de 2020 quan el Govern ha tret a concurs un contracte per 238.299 euros anuals. Fins hui, l'Ajuntament ha pagat aqueix servei a dit, sense mediar cap concurs públic.


Amalia Payá subratlla les conseqüències econòmiques dels pagaments irregulars per part del Govern d'Antonio Francés: “Els retards en la contractació impedeixen obtindre un servei de la millor qualitat a millor preu”, manifesta. La regidora demana al PSOE que explique per què “se salta la Llei de Contractes per a uns serveis i, no obstant això, la posa com a excusa per a suspendre la programació del teatre Principal o la publicitat en els elements del mobiliari urbà”.


La regidora reclama al Govern que siga “seriós” i “convoque els concursos públics per a deixar de pagar de manera sistemàtica, continuada i permanent a empreses al marge de la Llei de Contractes”.