El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP afirma que la Generalitat només destinarà 1,2 milions del Pla Edificant a 2021 dels 13,5 anunciats

Quique Ruiz / AM

La Generalitat es desentén per complet del tren Alcoi-Xàtiva i eludeix oferir fons per a finançar les grans obres que necessita la ciutat, com la rotonda d'accés nord”, manifesta Quique Ruiz.

La Generalitat ha fet públics els pressupostos i el PP d'Alcoi reconeix que hi ha una "escassa inversió" per a la ciutat i la considera "decebedora". Un dels motius és l'1,2 milions dels 13,5 que, segons el PP, la conselleria de Marzá havia anunciat. Altre motiu de la seua "decepció" és que fora del pressupost queda la reforma i ampliació del centre de salut La Bassa i no hi ha partida específica per a equipar el CEMM.

El PP anuncia esmenes per a tractar d'incrementar els fons que arriben a Alcoi des de la Generalitat durant l'any vinent. Ací podeu llegir el comunicat complet de la formació de Quique Ruiz a Alcoi:

El PP considera “decebedora” l'escassa inversió de la Generalitat a Alcoi


Alerta de la falta de suport per a executar projectes que transformen i facen progressar la ciutat


El Partit Popular d'Alcoi qualifica de “decebedora” l'escassa inversió que els pressupostos de la Generalitat per a 2021 reserven a Alcoi. El portaveu municipal, Enrique Ruiz, adverteix que la falta de suport del Govern autonòmic “bloqueja” el desenvolupament de la ciutat. El PP anuncia esmenes per a tractar d'incrementar els fons que arriben a Alcoi des de la Generalitat durant l'any vinent.


Ruiz assenyala que la major previsió d'inversió és per a la reforma de l'hospital Verge dels Lliris. La Generalitat reserva 2,7 milions d'euros, encara que redueix a 698.000 euros els pagaments per a 2021 i deixa per a 2022 i 2023 el gruix de la inversió. En el pressupost de 2020 hi havia reservats 1,2 milions a executar només enguany. “Ja ningú es creu el pressupost d'inversió a l'hospital, perquè tots els anys apareix una xifra diferent que no arriba a utilitzar-se”, lamenta Ruiz. Fora del pressupost queda la reforma i ampliació del centre de salut La Bassa i no hi ha partida específica per a equipar el Centre Especial de Malalts Mentals.


El portaveu del PP es mostra preocupat en comprovar que la conversió d'un edifici de l’illa de Rodes en un centre de formació turística (CdT) només disposa d'un pressupost de 500.000 euros per a 2021. Al setembre d'enguany la previsió era d'1,5 milions. Per a 2019 la consignació va ser de 3,5 milions.


El regidor alerta de l'“absència total” d'inversió en infraestructures per a la ciutat. “La Generalitat es desentén per complet del tren Alcoi-Xàtiva i eludeix oferir fons per a finançar les grans obres que necessita la ciutat, com la rotonda d'accés nord”, manifesta Ruiz.

Quant al pla Edificant per a la construcció de centres educatius, el pressupost sol reserva a Alcoi 1,2 milions dels 13,5 anunciats en 2017. L'edil és crític amb el retard en l'aplicació del pla, però confia “que almenys es complisca la baixa inversió prevista”.


Ruiz adverteix que els pressupostos de la Generalitat constaten que el Govern valencià ha abandonat Alcoi. “Només rebem fons a través de subvencions genèriques que arriben a tots els ajuntaments per a pagar serveis socials. Això no són inversions que, fruit del treball negociador del Govern local, poden transformar la ciutat”, qüestiona el regidor. Per a corregir aquesta situació, Ruiz ha avançat que el Partit Popular presentarà esmenes als comptes autonòmics de 2021