El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP alerta de la “ruïna i abandó del centre” per part del PSOE i recorda que la Mesa del Centre no es convoca des de 2021

Kiko Cantó / AM

Segons el PP, des de 2020 l'Ajuntament ha declarat 43 edificis en ruïna i ha ordenat el desnonament de 49 immobles. Aquestes xifres contrasten amb les que llança el període comprés entre 2017 i 2019, en el qual l'Ajuntament només havia decretat 4 ruïnes i una ordre de desallotjament.

El Partit Popular ha evidenciat la “situació d’abandó” del PSOE pel que fa al manteniment del centre d’Alcoi. Els conservadors asseguren que aquesta “degradació” es va mostrar encara més amb la borrasca Glòria, on van caure alguns edificis i, el més greu, va morir una dona que vivia a una d’aquestes vivendes.

Kiko Cantó, regidor del PP, indica que “han succeït fets molt greus com perquè l'única resposta haja sigut tancar el barri al trànsit en contra dels informes tècnics, destrossar el patrimoni històric i plantar una caseta de fusta en la plaça per a gravar un reality xou". El PP proposa habitatges “per a tindre qualitat de vida, habitatges amb llum, amb places de pàrquing, habitatges que dignifiquen al Centre i el facen un lloc atractiu per a viure”. El regidor lamenta que el projecte de construcció d'habitatges en El Partidor per a generar un ecobarri “haja quedat en l'oblit”.


El PP també afig altres aspectes d’aquest abandonament. En un comunicat de premsa del PP indiquen que des de 2020 l'Ajuntament ha declarat 43 edificis en ruïna i ha ordenat el desnonament de 49 immobles. Aquestes xifres contrasten amb les que llança el període comprés entre 2017 i 2019, en el qual l'Ajuntament només havia decretat 4 ruïnes i una ordre de desallotjament.


L'alarma provocada per les greus conseqüències de la borrasca Gloria, va provocar que el PSOE d'Alcoi presentara en 2020 el document ‘Barri antic: actuacions urgents de regeneració i renovació urbana’. El pla recollia 60 actuacions valorades en un import global de 69.670.705,46 euros. Segons els conservadors, “a penes s'han executat quatre actuacions. Una d'elles, la reurbanització del carrer de Sant Francesc, té un expedient sancionador de la Conselleria de Cultura per incomplir la Llei de Patrimoni Valencià”.


“No haver fet res durant anys va tindre unes conseqüències nefastes després del pas del Gloria. Però és que després no hi ha hagut més reacció que l'habitual anunci grandiloqüent del PSOE, que acaba quedant-se en res per a desgràcia de tots els alcoians”, recalca Kiko Cantó. El regidor del PP també retrau al PSOE el desmantellament de la Mesa del Centre. L'òrgan, format per veïns, comerciants, Cambra de Comerç, UPV i partits polítics, no es reuneix des de la primera meitat de 2021. “És molt trist que el PSOE haja liquidat aquest fòrum i elimine la participació a l'hora d'acordar mesures amb les quals regenerar el Centre”, afirma Cantó.