El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP assegura que Alcoi ha perdut mig milió d'euros per a rehabilitar el Molinar

Lirios García i Enrique Ruiz al Molinar / AM

Segons el PP, va tardar un any i mig a contractar l'obra, adjudicada a l'oferta més baixa i que va depassar fins a quatre pròrrogues fins a malmetre les ajudes europees.

 

 


 

El Partit Popular qualifica de "molt greu" que l'Ajuntament d'Alcoi haja perdut 500.000 euros d'ajudes europees. Lirios Garcia, regidora conservadora, demana explicacions al consistori i no entén perquè Lorena Zamorano, regidora de Patrimoni, "mire cap a un altre costat".

En un comunicat de premsa, el PP detalla la cronologia de tot el procediment administratiu. La formació de Quique Ruiz a Alcoi sosté que "la Generalitat va concedir fins a quatre pròrrogues per a finalitzar les obres i no perdre la subvenció".

A continuació podeu llegir el comunicat complet del PP d'Alcoi:

El PP exigeix a Zamorano que explique les causes de la pèrdua de 500.000 euros per al Molinar


Va tardar un any i mig a contractar l'obra, adjudicada a l'oferta més baixa i que va depassar fins a quatre pròrrogues fins a malmetre les ajudes europees

El Partit Popular d'Alcoi exigeix a la regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, que explique les causes per les quals l'Ajuntament d'Alcoi ha perdut una subvenció europea de 500.000 euros per a recuperar l'antiga zona industrial del Molinar. La portaveu adjunta del PP, Lirios García, insta a Zamorano que detalle als alcoians per què va tardar un any i mig a adjudicar les obres. L'adjudicació es va produir en una data en la qual els treballs ja haurien d'haver finalitzat. “És molt greu que l'Ajuntament haja perdut una ajuda de 500.000 euros i que la regidora responsable mire cap a un altre costat”, recalca García.

La regidora del PP retrau al Govern local, del PSOE, la “nefasta planificació” del projecte. La regidora apunta que Zamorano va anunciar el projecte al gener de 2018. Les obres, segons les normes de les ajudes europees convocades per la Generalitat, havien de finalitzar a l'abril de 2019. El projecte va ser adjudicat dos mesos després del termini màxim: juny de 2019. “Lorena Zamorano ha d'explicar als alcoians per què no va ser capaç d'adjudicar el projecte quan tocava i complir els terminis marcats per a rebre ajudes d'Europa perquè les conseqüències són infaustes”, manifesta García.

La Generalitat va concedir fins a quatre pròrrogues per a finalitzar les obres i no perdre la subvenció: al primer termini d'abril de 2019 es van sumar els de novembre de 2019 i gener, maig i novembre de 2019. L'Ajuntament d'Alcoi no va ser capaç de complir el termini. Un mes després d'adjudicar el projecte a l'empresa que va presentar l'oferta més baixa, la companyia va al·legar problemes d'accés a la zona d'obres i de seguretat en els talussos, que a més no eren de propietat municipal. La conseqüència va ser la paralització de l'obra i un nou retard, la qual cosa ha motivat que l'Ajuntament intente rescindir el contracte.

“Està bé que el Govern vulga demanar danys i perjudicis a l'empresa, però el primer que ha de fer és explicar com pot anunciar un projecte i no adjudicar-lo fins a any i mig després, arriscant-se a perdre una quantiosa subvenció, com finalment ha passat”, subratlla la regidora del PP. Al seu judici, la regidora de Patrimoni Històric “ha d'assumir la part que li correspon per una planificació i una gestió catastròfica”.

García considera “ridícul” que Zamorano afirme que s'ha confiscat de la garantia de l'obra, que ascendeix a 29.400 euros, “quan la seua gestió ha provocat que la ciutat perda 500.000 euros”. La regidora del PP conclou que el pitjor és la situació actual del Molinar. “Han passat tres anys des que Zamorano es va fer la foto anunciant un projecte de gran valor per a la ciutat. Només ens queda aqueixa foto, perquè ni tenim obra, ni salvem la nostra arqueologia industrial de la ruïna ni disposem de l'ajuda europea per a reiniciar el projecte”.