El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP assegura que si governa a Alcoi, derogarà l'ordenança de 'peatonalització'

El portaveu popular, Quique Ruiz

El portaveu Quique Ruiz diu que elaboraran una altra "acord a les necessitats del centre". Però mentrestant, reclamen canvis en l'actual ordenança com més permisos d'accés per a no empadronats o canvis en l'horari de càrrega i descàrrega.

El Partit Popular presenta en el plenari d'aquest divendres diferents propostes de canvis en l'ordenança de conversió del centre d'Alcoi en zona de vianants. Es poden consultar a continuació, en la nota íntegra remesa pel Partit Popular, i on també asseguren que "quan governe el PP en Alcoi derogarà l'ordenança" per a elaborar una altra norma.

 

El PP porta al Ple canvis en l'ordenança de conversió en zona de vianants

Planteja ampliar horaris de càrrega i descàrrega i donar permisos a veïns no empadronats


El Partit Popular d'Alcoi proposa introduir canvis en l'ordenança de Conversió en zona de vianants. El principal partit en l'oposició porta al Ple del divendres una proposta per a ampliar els horaris de càrrega i descàrrega i perquè els veïns no empadronats en el Centre puguen obtindre permís d'accés a l'àrea de la conversió en zona de vianants.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, deixa clar que quan el PP governe Alcoi derogarà l'ordenança per a elaborar una norma concorde a les necessitats del Centre, dels seus veïns i els seus comerciants. “Però fins llavors és necessari introduir canvis en la norma per a corregir les disfuncions i les seues conseqüències”, manifesta l'edil.

En primer lloc, el PP planteja modificacions perquè els veïns del Centre que no estan empadronats a la ciutat i tenen propietats en el barri puguen obtindre permís per a accedir a l'àrea de la conversió en zona de vianants. Les actuals restriccions provoquen que veïns del Centre que no estan empadronats a Alcoi perquè resideixen en altres municipis però que tenen en el barri la seua propietat com a únic habitatge a la ciutat no puguen accedir als seus habitatges. “Hem de permetre l'accés a aquests veïns perquè no acaben per abandonar el barri”, raona Ruiz.

D'altra banda, el PP defensa canvis per a ampliar l'horari de càrrega i descàrrega, la limitació de la qual, genera dificultats tant als distribuïdors com als negocis als quals proveeixen. Ruiz detalla que la proposta amplia l'horari de 6.30 a 11.30 hores entre setmana i de 6.30 a 10.30 hores els dissabtes. El portaveu del PP apunta que són “canvis lògics” que pretenen “ajustar la norma a la realitat del Centre per a evitar el tancament de negocis i la despoblació del barri”.