El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP considera 'poc atractives' les ajudes municipals per fomentar l'emprenedoria

Local al Centre d'Alcoi en plena reforma d'obertura.

El programa Alcoi INMpuls consta d'una sèrie d'ajudes econòmiques per a persones emprenedores en el període de desenvolupament del seu projecte empresarial.

El 14% dels fons del pla INMpuls, per a la dinamització econòmica d'Alcoi, ha quedat sense adjudicar en l'edició de 2019. Així ho asseguren des del Partit Popular d'Alcoi, criticant el govern per mantenir d'un model d'ajudes “que ha demostrat tindre molt poc atractiu per als alcoians que volen posar en marxa nous negocis”.

La regidora popular Lirios García lamenta que el programa no haja aconseguit atorgar el 100% del pressupost, que era de 52.500 euros: "Malgrat que l'Ajuntament ha retallat enguany el pressupost del pla INMpuls en un 27% respecte a 2017, encara han continuat sobrant diners". La regidora exposa que l'Ajuntament ha concedit enguany 45.166 euros, una xifra superior a l'edició anterior però que queda lluny dels 66.353 atorgats en 2014 i per davall dels 46.451 euros de 2017.

L'edil del PP acusa el Govern d'oferir xifres falses "per a unflar el balanç d'un pla que no funciona". García matisa que, lluny de les 58 ajudes anunciades pel Govern, el pla s'ha saldat amb 47 ajudes, repartides entre 36 sol·licitants. Tampoc entén per què el regidor d'Empresa, Alberto Belda, fa gala d'haver concedit el major nombre d'ajudes i de no haver deixat cap petició per atendre. "El nombre d'ajudes és menor que el de 2014 i, malgrat que ha sobrat diners, han sigut denegades 11 sol·licituds", recalca l'edil.