El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP considera que hi ha "falta de transparència" en les comissions informatives

La regidora Popular Amalia Payà ha fet pública la insatisfacció de la seua formació.

Els populars han denunciat a través d'un comunicat que l'alcalde haja retirat al regidor de Cultura, Raül Llopis, de la Comissió Informativa on es tracten els temes de la seua àrea de gestió. Consideren que aquesta forma d'actuar "atenta directament a la transparència en el consistori" i l'entenen com una "maniobra dirigida a reduir la informació que sol·licita l'oposició”.

La Comissió informativa en qüestió és de la de Serveis a les persones, on es tracten els temes de Cultura i Política lingüística. Per al Partit encapçalat per Quique Ruiz, l'absència de Llopis "contrasta amb la presència d'altres regidors de Govern, que, malgrat no tindre àrea de cap gestió en ella, sí que pertanyen a la comissió". Encara que han sol·licitat al govern la inclusió de Llopis en la comissió informativa en qüestió, l'alcalde hauria al·legat segons els populars que "tots els grups tenen la llibertat d'organitzar l'assistència a òrgans col·legiats".

Per a la regidora popular Amalia Payà, la presència d'un regidor en cada Comissió Informativa "ha d'anar relacionada amb la seua delegació", i recorda que "el regidor delegat de Cultura i Política lingüística forma part de Comissions com a Serveis Sociosanitaris i Gestió Estratègica i Ciutat Intel·ligent, que res tenen a veure amb les seues àrees de competència".