El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP continua trobant 'contradiccions' en el futur projecte de l'eix ciclista-vianant

L'alcaldable Quique Ruiz mostra els plànols dels projecte en roda de premsa.

Alerten de possibles sobrecostos en l'habilitació de zones d'aparcament.

Al parer dels populars el govern local està evidenciant una "descoordinació" a l'hora de planificar tres projectes municipals: l'eix ciclista-vianant, el Bulevard i l'ampliació de l'àrea de l'estació de Renfe. Alerten de "contradiccions" entre els tres projectes i possibles sobrecostos.

En primer lloc apunten que el nou disseny de l'estació no inclou l'eix ciclista-vianant ni tampoc els dos espais d'aparcament previstos per a frenar la pèrdua de places d'estacionament. El candidat del PP a l'Alcaldia, Quique Ruiz, ha advertit que "en els últims quatre mesos el Govern ha plantejat fins a tres usos diferents per a un mateix solar, situat en la part posterior de l'estació". Aquests terrenys són horts urbans gràcies a una inversió de 4.000 € de la Diputació d'Alacant. En la reforma de l'estació figura com a jardí i en el projecte de ruta ciclopeatonal com a aparcament.

En relació als estacionaments, asseguren que la futura ruta per a ciclistes i vianants elimina 222 places d'aparcament, per a pal·liar la pèrdua de les quals s'inclou un annex que planteja l'habilitació de nous espais. "La major part dels solars a ocupar per a crear aparcament són privats i no estan inclosos en el cost del projecte, la qual cosa incrementarà la despesa en el cas que es decidisquen a generar-los", ha dit el portaveu popular, Rafa Miró.