El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP creu que Toni Francés ha comés una "infracció administrativa" per tornar a la seua segona residència durant el tancament perimetral d'Alcoi

Quique Ruiz / AM

El PP subratlla que Francés va acudir el diumenge a una missa i, en ple confinament, va tornar a la seua segona residència.

El Partit Popular no accepta les explicacions de Toni Francés sobre l'estada a la seua segona residència a Penàguila. Les seues explicacions les qualifica de "mentides per a tractar de justificar la seua fugida de la ciutat en el pitjor moment de la pandèmia".

Ací podeu llegir el comunicat complet del PP d'Alcoi sobre les declaracions de Francés i uns fets que qualifica de "lamentables":

El PP lamenta que Francés mentisca per a justificar la seua fugida i saltar-se el tancament perimetral

Alerta d'una infracció administrativa per tornar a la seua segona residència en ple confinament

El Partit Popular d'Alcoi lamenta que l'alcalde, Antonio Francés, recórrega a mentides per a tractar de justificar la seua fugida de la ciutat en el pitjor moment de la pandèmia i el fet d'haver-se saltat el tancament perimetral decretat de cap de setmana per la Generalitat. “Davant fets gravíssims no valen ni les excuses ni les mentides”, afirma el portaveu del PP, Enrique Ruiz.


Ruiz alerta que l'alcalde esmente quan, en roda de premsa, assegura que ha actuat “correctament” i no s'ha saltat el tancament perimetral decretat per a municipis de més de 50.000 habitants entre el divendres a les 15.00 hores i el dilluns a les 6.00 hores. El PP subratlla que Francés va acudir el diumenge a una missa i, en ple confinament, va tornar a la seua segona residència. “Ni l'estat d'alarma ni les restriccions de mobilitat imposades per la Generalitat permeten eixir a una segona residència durant el tancament perimetral, que és el que va fer l'alcalde”, manifesta Ruiz.


El regidor del PP, després de consultar amb experts, assenyala que l'alcalde “va incórrer en una infracció administrativa en retornar del treball a Penàguila, on té el segon habitatge, i no al seu lloc de residència habitual, que està a Alcoi”. “Anar a una segona residència no és una causa justificada i per tant és un fet sancionable”, recalca el portaveu del PP.
Per a Ruiz, les disculpes de Francés no són suficients. “Estem davant fets lamentables: no podem tolerar que l'alcalde abandone Alcoi en el pitjor moment de la pandèmia ni tampoc podem consentir que un alcalde se salte una normativa que el que cerca és frenar el nombre de contagis i salvar vides”, raona Ruiz. “L'exemple que ha donat l'alcalde és vergonyós”, conclou.