El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP critica la falta de transparència de l'ajuntament d'Alcoi amb un segon informe del Síndic de Greuges

El portaveu popular Quique Ruiz

Els populars alcoians asseguren que el Síndic de Greuges ha reclamat a l'Ajuntament, per segona vegada, més transparència en l'accés als documents. 

El portaveu popular Quique Ruiz assegura que l'Ajuntament d'Alcoi no concedeix lliure accés als regidors de l'oposició al registre de documents d'entrada i eixida del consistori. Així ho van denunciar davant el Síndic de Greuges a l'agost, qui va emetre un informe instant a l'Ajuntament a facilitar l'accés als documents. Els populars tornaren a presentar una segona queixa davant el Síndic, qui ha emés un nou informe on torna a recomanar més transparència al consistori alcoià.

Segons explica Ruiz en el comunicat que podeu llegir íntegre a continuació, l'Ajuntament al·lega que compleixen amb la transparència però complint també amb la Llei de Protecció de Dades. Ruiz assegura que "el Síndic desmunta la tesi del Govern" en el segon informe, assegurant que "la interpretació de l'Agència Espanyola de Protecció (AEPD) és molt favorable a l'accés des de fa molts anys".

A continuació, el comunicat dels populars

 

El Síndic reitera en un nou informe la falta de transparència del Govern local d'Alcoi
 

Atén la segona denúncia del PP i insta el Govern a complir les seues recomanacions per a facilitar a l'oposició l'accés al registre

 

El Síndic de Greuges ha tornat a constatar la falta de transparència del Govern local d'Alcoi, del PSOE, al qual reclama per segona vegada que facilite a l'oposició l'accés al registre municipal. El defensor del poble valencià ha atés la queixa formulada pel Partit Popular i ha instat l'Ajuntament a complir la recomanació que va formular l'agost passat i reiterada a l'octubre, amb motiu de la primera denúncia del PP: que concedisca el lliure accés dels regidors al registre. “Per segona vegada el Síndic deixa clar en una resolució que el Govern d'Antonio Francés no és transparent i posa traves a la labor democràtica de l'oposició”, valora el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

El PP va demanar empar per segona vegada al Síndic després que el Govern es negara a millorar l'accés dels grups de l'oposició al registre d'entrada i eixida de documents, tal com li va reclamar el defensor del poble valencià. No ho va fer després del primer dictamen del Síndic ni ho va fer quan el PP el va sol·licitar en el ple. En el saló de plens l'alcalde va afirmar que sí que estava complint la recomanació del Síndic, una afirmació falsa, com ha quedat demostrat ara.

En el seu últim informe, el Síndic és categòric: “Recomanem que, en compliment de la nostra anterior recomanació i sense perjudici del deure de confidencialitat, es permeta a tots els regidors l'accés directe a la informació continguda en el registre d'entrada i eixida de documents”. El Síndic insisteix que “el dret d'accés a la informació és un dret fonamental que tenen tots els membres de les corporacions locals”.

El Síndic desmunta la tesi del Govern, que s'escuda en el compliment de la Llei de Protecció de Dades per a impedir l'accés dels regidors de l'oposició al registre: “La interpretació de l'Agència Espanyola de Protecció (AEPD) és molt favorable a l'accés des de fa molts anys”, assenyala el defensor del poble, qui aporta dos informes de l'agència per a sustentar els seus arguments.

El portaveu del PP confia que aquesta resolució del Síndic siga definitiva i l'alcalde canvie la seua actitud autoritària contra l'oposició. “Creiem que dues resolucions del Síndic en les quals certifiquen la falta de transparència del Govern del PSOE haurien de ser suficients per a millorar l'accés a la informació i permetre el lliure accés al registre”, assenyala Ruiz.
“Alcoi no pot consentir un Govern opac, que impedeix que l'oposició puga fer el seu treball de control i fiscalització de la gestió”, conclou el regidor, qui insisteix que l'accés al registre és “bàsic per a fer un seguiment correcte de l'activitat municipal”.