El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP critica la reducció del 27% en les línies de suport del Pla Inmpuls d'Alcoi

Alcoitur, un dels negocis beneficiats de les ajudes Inmpuls de l'Ajuntament d'Alcoi.

Pese a l'increment de la convocatòria d'enguany, des del PP consideren que l'import total “és massa baix com perquè el pla siga un estímul real per a la creació de nous negocis”.

Els populars han demanat canvis en el Pla Inmpuls, el programa de dinamització econòmica posat en marxa des de l'Ajuntament d'Alcoi. Asseguren que la dotació econòmica del pla s'ha reduït un 27% i les línies de suport han minvat de cinc a tres.

El PP recorda que el programa d'ajudes va nàixer amb un import global de 72.000 euros, a distribuir
entre cinc línies. Actualment, el pla conserva tres de les línies i el pressupost és ara de 52.500 euros. En 2018, assenyala Payá, "la quantia va ser encara menor, amb només 43.500 euros". Amalia Payá apunta que el Govern local ha ajustat els imports als fons utilitzats en anys anteriors: “Alguna cosa no funciona quan, des de la primera convocatòria, l'Ajuntament no assigna el 100% dels fons”, explica Payá. Al seu judici, “la solució a la baixa demanda d'ajudes no pot ser reduir el pressupost, sinó buscar fórmules perquè els emprenedors aprofiten tots els recursos disponibles”.

La regidora advoca per “analitzar la situació real i a partir d'ací buscar solucions i modificar les condicions de les convocatòries”. Payá atribueix al desconeixement de les ajudes el seu baix aprofitament. Per això reivindica “més promoció i més informació dirigida directament als emprenedors”. Amb aqueix objectiu la regidora proposa transmetre tota la informació als centres de formació professional, així com a la Universitat i fer una campanya de divulgació a través de les gestories de la ciutat, que són les que tramiten la creació de noves empreses”.