El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP critica que el servei de recollida de fem fa dos anys que no s'audita

Brossa fora dels contenidors / AM

El PP fou l'única formació que va votar en contra al plenari.

La formació de Quique Ruiz assegura que l'Ajuntament d'Alcoi ha pagat "sense control" 154.587 euros a l'empresa concessionària del servei de la recollida del fem, FCC. Segons els populars, "el pagament aprovat correspon al 4% de la facturació que depén d'unes auditories externes que determinen si l'empresa compleix o no els objectius".

El PP fou l'única formació que va votar en contra al plenari. El seu portaveu, Quique Ruiz, assenyala que “no podem donar suport a pagaments que estan supeditats a un control que no s'ha produït per part de l'Ajuntament”. El regidor no posa en dubte el treball de l'empresa, sinó la falta de control del Govern local, del PSOE

El comunicat complet enviat pel PP el podeu llegir a continuació:

El PP critica el pagament sense control de 154.587 euros per la recollida de fem


L'Ajuntament porta dos anys sense auditoria del servei, de la qual depén el pagament del 4% del contracte

L'Ajuntament d'Alcoi ha acordat el pagament de 154.587,49 euros pel servei de recollida de residus i neteja de carrers sense haver controlat si l'empresa concessionària, Fomento de Construcciones y Contratas, ha complit els objectius del contracte. El pagament aprovat correspon al 4% de la facturació que depén d'unes auditories externes que determinen si l'empresa compleix o no els objectius. Aqueix sistema de control no ha sigut contractat per l'Ajuntament més de dos anys després de la posada en marxa del nou contracte, adjudicat en 2018 a raó de 4,2 milions d'euros a l'any.

El pagament definitiu a l'empresa va ser aprovat en el ple del passat divendres amb l'únic vot en contra del Partit Popular. El seu portaveu, Quique Ruiz, assenyala que “no podem donar suport a pagaments que estan supeditats a un control que no s'ha produït per part de l'Ajuntament”. El regidor no posa en dubte el treball de l'empresa, sinó la falta de control del Govern local, del PSOE. “El sistema de control era una de les principals novetats del nou contracte i un dels requisits exigits pel Partit Popular per a l'adjudicació”, recalca Ruiz.

L'informe dels tècnics detalla que els retards en la contractació de l'auditoria “per causes atribuïbles a l'Ajuntament i no a l'empresa prestadora del servei de recollida de residus i neteja viària no es va realitzar control d'auditoria durant els trimestres primer, tercer i quart”.

L'última auditoria externa a la qual l'Ajuntament va sotmetre a l'empresa és del segon trimestre de 2019. Des de llavors està pendent la contractació d'aquests informes. El procés de licitació va començar al maig de 2020 i està per resoldre. “Lamentem que el sistema de control no s'haja aplicat durant dos dels quatre anys del contracte”, assenyala.

L'única auditoria realitzada fins hui es va saldar amb una penalització de 493,22 euros. Ruiz insisteix: “No qüestionem si l'empresa compleix o no el contracte. Qüestionem que l'Ajuntament no ho sàpia perquè segueix sense tindre instruments de control. La conseqüència és que paga a cegues dos anys després d'haver adjudicat el contracte”.