El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP critica que els pressupostos de la Generalitat a penes tenen “inversions reals” en l’Alcoià i el Comtat

Quique Ruiz, alcaldable del PP: "El Govern municipal es dedica a aplaudir el que li arriba, un mos de plans genèrics, res específic per a Alcoi”,

Asseguren que els pressupostos suposen una inversió de 20 euros per alcoià mentre que per a la resta de valencians és sis vegades més. I que hi ha municipis que estan desapareguts dels pressupostos com Cocentaina o Banyeres. A més, a banda de la poca inversió, diuen que perilla algunes ajudes anuals com ara la que rep l’Associació de Sant Jordi per a organitzar les festes de Moros i Cristians.

El Partit Popular assegura que els pressupostos de la Generalitat per al 2019 no tenen en compte les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat. El president provincial del partit José Ciscar, diu que dins dels pressupostos, i com a “inversions reals”, tan sols han trobat una partida de vora un milió d’euros destinada a l’Hospital d’Alcoi, i cap partida per a municipis com a Cocentaina o Banyeres. José Ciscar diu que han presentat un total de 280 esmenes als pressupostos referides a inversions en la província, de les quals 25 fan menció a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, i en concret 11 a Alcoi, però “ens les han rebutjades totes, el 100 per cent. És regalar-nos un discurs molt fàcil, i es diu sectarisme. No les aproven perquè vénen del PP”.

Amb aquestes esmenes, segons explica el diputat a les Corts Fernando Pastor, “es pretenia corregir el despropòsit, el greuge comparatiu inversor que pateix Alcoi respecte a la resta de ciutadans de la Comunitat Valenciana”. Perquè Pastor assegura que els pressupostos preveuen una inversió de 20 euros per alcoià, “mentre que a la resta de la comunitat serà sis voltes major”.

Uns pressupostos que “deixen a Alcoi en el furgó de cua”, segons diu l’alcaldable pel PP Quique Ruiz. Ruiz reconeix que Alcoi ha rebut diners els últims anys de plans com l’ARRU o l’Edificant, però explica aquests són plans genèrics que amb una part que “òbviament correspon a Alcoi. Però, on està la inversió per a projectes específics d’Alcoi, per a transformar i fer progressar la ciutat? No apareixen”. Així Quique Ruiz considera que el govern municipal “es dedica a aplaudir el que li arriba, un mos de plans genèrics”, i que Toni Francés “està convertint-se en un extraordinari alcalde per al partit socialista, però un nefast alcalde per a la ciutat d’Alcoi”.

Dins les esmenes presentades pel Partit Popular, el diputat a les Corts Fernando Pastor, ha destacat una relacionada amb el tren Alcoi – Xàtiva, “la demanem tots els anys, és l’esmena crònica i la resposta sempre és negativa”. Assegura que en els quatre anys de govern del Botànic no s’ha fet cap inversió des de la Generalitat, mentre que sí que s’han fet inversions el 2018 i es preveu una nova el 2019 “gràcies al Ministre de la Serna i el govern central” i les gestions fetes en el govern de Mariano Rajoy. 

Fernando Pastor també ha fet referència a una “autoesmena” aprovada, presentada pel PSPV i Compromís, que segons creu el diputat “posa en perill els diners que percep tots els anys l’Associació de Sant Jordi”. I és que l’Associació, després d’una esmena dels populars, rep una ajuda de la Generalitat, igual que les festes de les Falles, les Fogueres, les Gaiates de Castelló i la Muixeranga d’Algemesí. Pastor explica que amb l’esmena aprovada “s’obri molt més l’espectre, tindran compromisos en més municipis, però això posa en perill els 30.000 euros que es destinen a les festes de Moros i Cristians”.

 

 

El president provincial José Císcar, amb els alcaldables d'Alcoi i Cocentaina, Quique Ruiz i Ray Montava, i altres membres del partit

Suport del PP a l’alcaldable Quique Ruiz

 

La visita del president provincial a Alcoi també vol escenificar el suport del partit al candidat triat per a l’alcaldia a Alcoi, Quique Ruiz, no militant del partit. Tot després que El Mundo publicara que dins del Partit no hi ha via consens en aquest candidat. Císcar assegura que Quique Ruiz “té el suport del partit a tots els nivells, regional, provincial i nacional”, i recorda que en el dia de la presentació oficial hi havia representació dels tres estaments”.