El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP culpa al PSOE del “panorama desolador” que presenta la Font Roja

Font Roja Natura i Ermita / AM

Les visites concertades van passar de 5.770 en 2015 a 1.090 en 2021, segons el PP

El tancament del bar i que “els xalets continuen en ruïnes” fan que el PP denuncie “l’abandó” de la Font Roja “per part de l’Ajuntament d’Alcoi". Els conservadors asseguren que el parc natural presenta un “panorama desolador”.

Kiko Cantó, regidor del PP, lamenta que “malgrat la necessitat de diferents intervencions que reclama el paratge, l'única solució que aporta el Govern d'Antonio Francés siga restringir el trànsit posant barreres”. Una altra dada que aporta el Partit Popular és que en 2015 el paratge rebia 47.958 visitants. En 2021 aqueixa xifra es va reduir a 31.482 visitants.

Les visites concertades van passar de 5.770 en 2015 a 1.090 en 2021. “Les dades reflecteixen la pèrdua d'atractiu turístic de la Font Roja per això, abans que restriccions, el parc necessita inversions per a fomentar el gaudi de la naturalesa i del patrimoni cultural”, explica Cantó qui apunta que “l'única administració que està invertint al Parc Natural és la Diputació d'Alacant, que conserva la carretera en perfecte estat”.

Mas de Tetuan i edifici Font Roja Natura

També en 2013 el Govern municipal va anunciar la intenció de rehabilitar el Mas de Tetuan. Però la intervenció, com a manifestat Cantó, no ha passat de la “mera propaganda”. A més, l'edil mostra la seua preocupació per l'estat del mur de l'esplanada del santuari, on se situa la font. Les tanques de protecció "s'han convertit en una part del paisatge", segons el PP.

Kiko Cantó, també, troba a faltar major activitat en l'edifici Font Roja Natura. “Disposem d'una infraestructura que no estem aprofitant per a fer atractiu el parc”, sentència Cantó. El regidor lamenta que enfront de la decadència del parc, l'única mesura adoptada siga la de tancar l'accés durant els caps de setmana de tardor i primavera, una decisió que ha provocat “problemes i queixes entre propietaris i usuaris d'allotjaments rurals”. “No sabem si el tancament respon a motius mig ambientals o per a evitar que alguna ruïna caiga sobre els visitants del parc”, afirma el regidor.