El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi acusa el govern municipal d'ocultar un projecte de 217 habitatges i 350 places d'aparcament subterrani a la plaça d'Al-Azraq

Plaça Al-Azraq / PP

Segons el PP, el pla valora el cost de l'operació urbanística en 26,1 milions d'euros. A aquesta xifra s'afigen altres 7 milions corresponents a la construcció de l'equipament educatiu

La formació conservadora assegura que el govern del PSOE "manté ocult als veïns el pla de reforma interior de la plaça de al-Azraq" durant 2 anys. El PP Indica que "el bloc residencial està previst en l'actual solar de les aules verdes. Segons el pla, albergarà 217 habitatges i podrà combinar l'ús residencial amb altres serveis. En aqueixa poma està previst un aparcament subterrani de 350 places".

Ací podeu llegir el comunicat complet del PP d'Alcoi:

El PP acusa el PSOE d'ocultar durant dos anys el projecte per a la plaça d'Al-Azraq


L'operació urbanística contempla 217 habitatges i 350 places d'aparcament subterrani


El Partit Popular d'Alcoi lamenta que el Govern local, del PSOE, mantinga ocult als veïns el pla de reforma interior de la plaça d'Al-Azraq, finalitzat el desembre de 2018. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, qüestiona que el Govern mantinga en el calaix un projecte de gran importància per a la ciutat: contempla una operació urbanística per a construir 217 habitatges i 350 places d'aparcament subterrani.


Ruiz no entén com una de les grans tasques pendents de l'urbanisme de la ciutat no ha sigut presentat als ciutadans dos anys després de la redacció del pla. “És un punt d'importància cabdal per a la ciutat, que requereix del debat amb els veïns no sols de la Zona Nord, sinó de tot Alcoi”, afirma el regidor. La planificació urbanística de la zona està pendent des de 1989, quan va ser aprovat l'anterior Pla General d'Ordenació Urbana.


El pla de reforma interior de la plaça d'Al-Azraq s'estén sobre una superfície de 28.868,90 metres quadrats que queda dividida en tres parcel·les: una de caràcter residencial, una altra central i de menor superfície destinada a zona verda i una tercera reservada a equipament educatiu. No obstant això, el pla adverteix que aquesta última actuació depén de la compra de la caserna de la Guàrdia Civil.


El bloc residencial està previst en l'actual solar de les aules verdes. Segons el pla, tindrà 217 habitatges i podrà combinar l'ús residencial amb altres serveis. En aqueixa poma està previst un aparcament subterrani de 350 places.


El pla valora el cost de l'operació urbanística en 26,1 milions d'euros. A aquesta xifra s'afigen altres 7 milions corresponents a la construcció de l'equipament educatiu. El desenvolupament del nou edifici formatiu, recalca el pla, depén de l'adquisició de la caserna de la Guàrdia Civil. L'edifici dels antics jutjats es manté encara que el pla no defineix ús.


El negoci que calculen els redactors del pla per als promotors de l'operació urbanística per la venda de pisos i places d'aparcament és de 33,3 milions d'euros, segons l'estudi de viabilitat econòmica.