El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi assegura que el govern municipal ha pagat 2,8 milions d'euros en factures de forma "irregular"

Amalia Payá / PP

L'import pagat de manera irregular l'any passat ascendeix a 2.847.519,41 euros, segons el PP

El Partit Popular indica que el servei d'intervenció de l'Ajuntament d'Alcoi "qüestiona desenes de factures", ja que superen el màxim permés. Amalia Payà, regidora del PP a Alcoi, sosté que aquestes accions "repercuteixen de manera negativa en les arques públiques, ja que a més d'incomplir la Llei de contractació, representen un augment significatiu dels costos”.

Ací podeu llegir el comunicat complet facilitat pel PP d'Alcoi:


Els pagaments irregulars del Govern d'Alcoi sumen 2.847.519,41 euros en 2020


El PP adverteix que Intervenció qüestiona desenes de factures per superar l'import màxim legal sense passar pel procediment oportú


El servei d'Intervenció de l'Ajuntament d'Alcoi ha posat objeccions al pagament de factures per valor de 2,8 milions d'euros que el Govern del PSOE va ordenar durant 2020. El Partit Popular insta el Govern a treballar amb previsió perquè els serveis municipals es basen en contractes que eviten la reiteració d'aquests pagaments irregulars.


Durant l'any passat la interventora municipal va posar objeccions a factures corresponents a serveis prestats de forma continuada sense passar per procediment de licitació, obligatori per a serveis que superen els 15.000 euros i per a obres que depassen els 40.000 euros. Així ho estipula la Llei de Contractes.


Amalia Payá subratlla que la “gestió del govern, pagant factures sense licitar contractes, repercuteix de manera negativa en les arques públiques, ja que a més d'incomplir la Llei de contractació, representen un augment significatiu dels costos”.


En els seus informes, el departament d'Intervenció adverteix que aquests pagaments irregulars “suposen una continuïtat en la prestació d'un servei o subministrament que requeririen d'un procediment de contractació adequat”. “Ja es repeteix massa les vegades que el PSOE aprova el pagament a proveïdors de serveis que superen àmpliament les quantitats màximes establides en la Llei de contractació”, denúncia la regidora del Partit Popular Amalia Payá.


L'import pagat de manera irregular l'any passat ascendeix a 2.847.519,41 euros. Els conceptes són diversos, segons Payá qui explica que per fi “la vigilància del Ivam-Cada ja s'està licitant després d'haver-se pagat de manera continuada a dit, sense mediar cap concurs públic i amb objeccions d'intervenció des de la seua reobertura en 2018”. El contracte està en procés de licitació per un preu de 238.299 euros anuals.