El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi critica el "silenci de Toni Francés" davant preguntes sobre un possible finançament il·legal del PSPV

El portaveu dels populars alcoians, Rafa Miró
Els populars alcoians reclamen informació sobre les possibles relacions amb 30 empreses suposadament vinculades amb un presumpte finançament il·legal del PSPV que s'investiga als jutjats

Rafa Miró, portaveu dels populars alcoians: "no sabem si l'alcalde ens vol ocultar informació perquè hi ha alguna cosa rara, però el que queda clar és que la transparència dels socialistes brilla per la seua absència".

L'any 2016 un jutjat d'instrucció de València va obrir investigacions després de rebre un informe de la Policia Nacional per un suposat finançament il·legal del PSPV i el Bloc - Compromís entre els anys 2007 i 2011. Després de dos anys, aquest passat mes de gener el jutjat es va declarar no competent, i les investigacions han passat a mans d'altes tres jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid. En la causa s'investiguen possibles delictes de falsedat, prevaricació, malversació i delicte electoral.

Doncs bé, en aquest context, el PP d'Alcoi ha demanat per escrit informació a l'Ajuntament d'Alcoi sobre la seua relació amb determinades empreses. En concret, des del PP asseguren que han enviat un llistat de 30 empreses "que han aparegut relacionades amb la presumpta trama de finançament il·legal del PSPV", i reclamen "expedients de contractació, contractes, adjudicacions directes o convenis subscrits, en els que hagen resultat adjudicades o hagen sigut part en qualsevol forma, per si o mitjançant una UTE", tot dins del període 2011-2018.

Però els populars critiquen que, des del passat mes d'abril que es fera la petició, no han obtingut cap resposta. El portaveu popular Rafa Miró diu que "no sabem si l'alcalde ens vol ocultar informació perquè hi ha alguna cosa rara, però el que queda clar és que la transparència dels socialistes brilla per la seua absència". Rafa Miró assegura que és obligatori respondre les peticions de l'oposició en un termini de 5 dies, "vam sol·licitar la informació per escrit i per registre municipal, i quasi dos mesos després encara no tenim resposta".