El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi critica els pressupostos de la Generalitat

Façana de les Corts valencianes / Joanbanjo

Segons els càlculs populars, els pressupost autonòmic deixa la inversió real per habitant en 20 €, quatre vegades menor que la mitjana provincial, que és de 85,5 euros.

Els populars alcoians acusen el Govern valencià per haver "rebutjat totes les esmenes presentades pel Partit Popular per a augmentar la inversió destinada a Alcoi en els pressupostos de 2020".

El grup parlamentari del PP va presentar huit esmenes als comptes autonòmics amb les que volien incrementar inversió real per a la ciutat en 5 milions d'euros. "Totes han sigut desestimades", recorden en un comunicat de premsa. Segons els càlculs populars, el pressupost autonòmic deixa la inversió real per habitant en 20 €, quatre vegades menor que la mitjana provincial, que és de 85,5 euros.

Ruiz raona que el rebuig de les esmenes confirma les sospites del PP: “2020 serà un any en blanc quant a inversions de la Generalitat per a Alcoi”, afirma. L'única inversió real que identifiquen és d'1,2 milions i està destinada a la renovació de l'hospital Verge dels Lliris. En 2019, apunta Ruiz, "aquesta partida ja figurava en els comptes autonòmics i no va ser utilitzada".