El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi critica la política industrial del govern municipal i considera que els socialistes "estan obstinats en què Alcoi siga una ciutat dormitori"

Rafa Miró, portaveu dels populars d'Alcoi
Els populars confien en la viabilitat d'Alcoinnova a La Canal, tot i que "es retardarà per temes judicials"

Consideren que l'alternativa del govern municipal d'un polígon en Pagos "té problemes paisatgístics i dificultats de construcció", i continuen apostant per Alcoinnova en La Canal, tot i que "es retardarà per temes judicials". Els populars critiquen que Alcoi "tan sols proposa 700.000 metres quadrats en brut" de sol industrial, quan la veïna Ibi ha oferit 4 milions de metres quadrats en els últims anys.

El Partit Popular d'Alcoi exigeix al govern socialista que s'aposte pel sol industrial "de manera prioritària". El portaveu dels populars alcoians, Rafa Miró, considera que la política industrial dels socialistes és "totalment insuficient", i que hi ha hagut una "paràlisi en la creació de sol industrial" durant els 7 anys de govern socialista a la ciutat. Tot açò, diu Miró, "condemna a Alcoi a ser ciutat dormitori".

Així, els populars asseguren que el Pla general Estructural "tan sols proposa 700.000 metres quadrats en brut", pels polígons de la Beniata i Pagos, "una superfície totalment insuficient si es compara amb els quasi 4 milions de metres quadrats que la veïna població d'Ibi ha desenvolupat en els últims anys". A més a més, Miró diu que el polígon projectat a Pagos "té problemes paisatgístics i dificultats de construcció", una zona amb característiques orogràfiques que "fa molt complicada la implantació d'empreses pel seu elevat cost".

De tot açò es debatrà en el pròxim plenari municipal, ja que el PP vol presentar una moció on demanen l'estudi d'alternatives de sol industrial, i on també es preguntarà per les mesures que posarà en marxa el govern municipal respecte a Alcoinnova, després que l'última sentència haja anul·lat el Pla d'Actuació Estratègica. Perquè els populars mantenen la seua aposta per Alcoinnova en La Canal, i diuen que tan sols "es retardarà per temes judicials".

Per altra banda, els populars critiquen el posicionament de l'esquerra en tota aquesta qüestió, i asseguren que Compromís i Guanyar "acusen els empresaris alcoians d'especuladors", amb un "plantejament anticapitalista i sectari". "Està clar que Compromís i Guanyar actuen en contra dels empresaris, en aquest cas dels alcoians. Per altra banda, donen suport a accions d'agrupacions com La Carrasca, que tan sols es dediquen a fer política partidista sense pensar estrictament en els interessos d'Alcoi", diu Rafa Miró. Pel que fa a la Carrasca consideren que "tan sols s'enfurien judicialment per alguns temes. En altres, com en el cas de la pedrera de Montcabrer, pareix que no els interessa".