El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi deixa clar que continua la reducció de 8 minuts en el tren Alcoi - Xàtiva, malgrat el canvi provisional de trens

Obres que va fer el Ministeri durant l'estiu de 2017 / R. Lledó
Compromís afirma que s'havien canviat els combois a la línia i les comarques anaven a eixir perjudicades

La reacció del PP a aquesta "afirmació malintencionada" de Compromís ha sigut que "les línies per les quals circula AVE i altres màquines, necessàriament han de disposar d'eixe sistema de frenat en totes elles i, amb l'obertura de la línia d'AVE a Castelló, era necessari que totes les locomotores que circularen per eixe tram disposaren del sistema de frenat “Alfa-Digital”, per açò una d'elles s'ha traslladat al tram Sagunt - Caudiel i han portat una altra d'una altra línia que no ho té. Però en cap cas es va a reutilitzar maquinària d'altres línies"

El Pp s'ha posicionat en contra de les declaracions de Compromís, on deien que van a reutilitzar maquinària d'altres línies en el tren Alcoi - Xàtiva. La formació nacionalista destaca que "es redueix fins a 20 minuts el temps en alguns trajectes". El motiu del canvi de trens és per les obres de l'AVE de Castelló, en el qual els trens han de tindre un sistema de seguretat més modern. Aquest sistema sí que el té el comboi d'Alcoi i aquest ha sigut el motiu del canvi- Compromís assegura que són vehicles "totalment obsolets per al segle XXI".

El Partit Popular d'Alcoi ha llançat un comunicat de premsa per contradir a Compromís de la Vall d'Albaida. Des de la formació nacionalista indicaven que s'havien canviat els combois i aquests havien de reduir la velocitat en alguns punts del trajecte. Compromís assegura que s'han canviat els combois pels de la línia de rodalia València - Caudiel, que no estan modernitzats. La reacció del PP a aquesta "afirmació malintencionada" de Compromís ha sigut que "les línies per les quals circula AVE i altres màquines, necessàriament han de disposar del sistema de frenat 'Alfa Digital' en totes elles i, amb l'obertura de la línia d'AVE a Castelló, era necessari que totes les locomotores que circularen per eixe tram disposaren d'eixe sistema de frenat, per açò una d'elles s'ha traslladat al tram Sagunt - Caudiel i han portat una altra d'una altra línia que no ho té. Però en cap cas es va a reutilitzar maquinària d'altres línies".

El PP alcoià continua dient que "la màquina que s'han emportat té una velocitat màxima de 140 km/hora i la que han portat de 120 km/hora, però la realitat és que la velocitat màxima de la línia Alcoi – Xàtiva és de 90 km/h". Segons els conservadors "encara que posaren una locomotora d'AVE, només podria circular a 90 km/h".

Durant l'estiu de 2017, el Ministeri de Foment va fer una sèrie d'actuacions que van permetre que el trajecte d'Alcoi a Xàtiva s'acurtara en 8 minuts.

D'altra banda, el PP recorda que a 2012 es va crear la plataforma d'alcaldes entre els quals estava Jorge Rodríguez (alcalde d'Ontinyent), Toni Francés (alcalde d'Alcoi) i Rafa Climent (actual Conseller d'Economia i ex alcalde de Muro). Aquests reclamaven al govern autonòmic millores en el tren Alcoi - Xàtiva. Rafa Miró, portaveu popular a Alcoi, indica que "els alcoians encara estem esperant les reivindicacions del Sr. Ivorra i el Sr. Francés a la Generalitat Valenciana perquè s'invertisquen en el tren, igual que feien quan governava el PP".