El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi demana "mesures dràstiques" davant l'augment de la Covid-19

Quique Ruiz / AM

Les dades oficials no s'actualitzen des del 28 de desembre

La formació de Quique Ruiz també dona suport al govern i demana a Conselleria que adopte "mesures dràstiques" amb l'actual situació de l'Àrea de Salut d'Alcoi. Els conservadors també "es lamenten" que no s'actualitzen les dades oficials de Sanitat des del 28 de desembre.

El Partit Popular es posa al costat dels sanitaris i del govern municipal d'Alcoi per demanar més mesures a la Conselleria de Sanitat. Cal recordar que l'última xifra oficial de casos és de 647,52 per cada 100.000 habitants. La formació conservadora aposta perquè Conselleria i el govern d'Alcoi es reunisquen "en una mateixa taula per a acordar les mesures a aplicar des d'una responsabilitat compartida”.

Ací podeu llegir el comunicat complet del PP d'Alcoi:

El PP ofereix el seu suport perquè Alcoi adopte mesures dràstiques davant l'augment de contagis per Covid


Lamenta que la xifra de casos estiga sense actualitzar des del 28 de desembre


El Partit Popular ofereix el seu “suport i lleialtat” al Govern d'Alcoi perquè “siga valent” i propose a la Conselleria de Sanitat l'adopció de “mesures dràstiques” per a frenar l'augment de contagis per Covid 19 a la ciutat. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, insta a l'alcalde, Antonio Francés, a reclamar les dades sobre l'evolució de la pandèmia a la ciutat. Sanitat no els actualitza des del 28 de desembre.


Ruiz considera que davant l'evolució de la pandèmia la resposta del Govern no pot ser deixar la solució en mans de la conselleria i de la responsabilitat dels ciutadans. El PP advoca perquè l'Ajuntament i Sanitat “se senten en una mateixa taula per a acordar les mesures a aplicar des d'una responsabilitat compartida”. “Ens unim a l'anomenada a la conscienciació de la ciutadania, però el Govern ha de ser valent i reclamar mesures concretes, per dràstiques que siguen, que ajuden a reduir la incidència de la ciutat”, recalca Ruiz.


El portaveu del PP lamenta que l'alcalde no exigisca a la Conselleria de Sanitat una “actualització diària” de les dades sobre l'evolució de la pandèmia a la ciutat. L'última xifra correspon al 28 de desembre. Llavors, la taxa de casos era de 647,52 per cada 100.000 habitants, quasi el doble que una setmana abans. “La informació és bàsica per a evitar la sensació de descontrol, amb el nombre de casos creixent i amb brots en tres residències geriàtriques de la ciutat”, recalca Ruiz.


El regidor se suma a la preocupació dels responsables sanitaris, que han alertat de la necessitat de disposar de llits lliures per a afrontar els pròxims dies. “A aquesta crida d'auxili hem d'oferir resposta des de l'Ajuntament i des de la Conselleria de Sanitat. De res serveix aplaudir als sanitaris si quan realment ens necessiten no fem res”, manifesta Ruiz, qui adverteix que les conseqüències dels contagis de Nadal i cap d'any poden ser terribles per al sistema sanitari. “És ara quan hem de prendre decisions dures per a evitar que el mes de gener es convertisca en una catàstrofe. Per a això el Govern té tot el suport del Partit Popular”, manifesta l'edil.