El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi demana una Mesa de Garantia Alimentària

Amalia Payá

Les entitats que participarien en aquesta Mesa, fonamentalment, serien l'Economat de Càritas, Creu Roja i ASHPROAL. També l'Ajuntament d'Alcoi

La formació conservadora proposa aquesta Mesa de Garantia Alimentària amb la finalitat d'ajudar a la tasca de les entitats que cobreixen les necessitats alimentàries de les persones que el requereixen.

El plenari per unanimitat ha aprovat la Mesa que hauria d'estar formada per l'Ajuntament i per les entitats que habitualment estan en contacte amb aquestes persones. Fonamentalment són l'Economat de Càritas, Creu Roja i ASHPROAL.


Ací podeu llegir el comunicat complet facilitat pel PP d'Alcoi:

El PP proposa la constitució d'una taula de Garantia Alimentària


Es tracta d'un òrgan per a coordinar ajudes de Serveis Socials i de les entitats que habitualment cobreixen les necessitats alimentàries


El Partit Popular proposarà en el pròxim ple municipal, que el govern municipal estudie la creació d'una Mesa de Garantia Alimentària formada per l'Ajuntament d'Alcoi i les entitats que habitualment cobreixen les necessitats alimentàries de les persones que el requereixen.
L'Ajuntament va concedir en 2019 ajudes d'emergència social per a cobrir les necessitats alimentàries de 400 persones. A aquestes ajudes se sumen les aportacions de les entitats que treballen a oferir aliments i productes bàsics a les persones amb menors recursos. És el cas, fonamentalment, de l'Economat de Càritas, Creu Roja i ASHPROAL.


“Parlem d'una important diversitat d'iniciatives per a fer front als problemes alimentaris de la població, la qual cosa fa aconsellable coordinar aqueixos esforços amb la finalitat d'aconseguir un repartiment just i equitatiu de les ajudes per a arribar al major nombre de persones possible, així com optimitzar els recursos disponibles,” explica la regidora popular Amalia Payá.


L'edil apunta que espera “comptar amb el suport de totes les forces polítiques que formen la corporació municipal perquè l'Ajuntament, en la seua condició d'institució competent en la matèria i administració més pròxima a la ciutadania, s'involucre a coordinar adequadament la distribució d'aliments a Alcoi a través d'una Mesa de Garantia Alimentària”.


Bàsicament, els objectius de la Mesa que es proposa serien: facilitar informació per al millor accés als aliments a les persones que el necessiten, impulsar una xarxa equilibrada de repartiment d'aliments, coordinar la distribució d'aliments, homogeneïtzar els criteris per a seleccionar a les famílies receptores d'aliments, coordinar estratègies i accions comunes per a la solidaritat alimentària i oferir a les entitats la possibilitat de coordinar-se amb les corresponents UTS per a poder fer una millor avaluació de les situacions d'emergència social per a així facilitar l'optimització dels seus recursos.