El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi demana una nova convocatòria d'ajudes als festers

Festes Moros i Cristians / Imatge vía Partit Popular d'Alcoi

Kiko Cantó: “El sector, que porta dos anys d'atur forçós, necessita més ajuda per a evitar la seua desaparició".

Des d'el Partit Popular d'Alcoi s'exigeix major esforç de l'Ajuntament per a evitar la desaparició del sector.

El Partit Popular d'Alcoi proposa que l'Ajuntament convoque una nova línia d'ajudes als artesans vinculats a la Festa de Moros i Cristians. A través del prec que formula en el ple del passat divendres el principal partit de l'oposició reclama al Govern ajudes directes al sector, tal com ja va fer en 2020.

El regidor del PP Kiko Cantó adverteix de la complicada situació dels artesans, que mantenen l'activitat paralitzada des de març de 2020. “El sector, que porta dos anys d'atur forçós, necessita més ajuda per a evitar la seua desaparició”, alerta Cantó. L'edil destaca el bon acolliment que van tindre les ajudes oferides per l'Ajuntament a la fi de 2020. “És necessari repetir la convocatòria per a garantir la supervivència dels professionals”, recalca.

En 2020, l'Ajuntament va llançar una línia d'ajudes de 70.000 euros. A aquest programa es va unir la Generalitat amb subvencions pròpies, que els professionals encara no han cobrat. “Els retards del Govern de Ximo Puig a resoldre aquestes ajudes estan complicant encara més la situació del sector, per la qual cosa l'Ajuntament ha d'intervindre”, exposa el regidor.

Cantó destaca que la Diputació d'Alacant està treballant “braç a braç” amb els artesans per a definir una nova línia de suport al sector. El regidor subratlla la importància econòmica del sector de l'artesania festera, que, segons un estudi, només a Alcoi representa un volum de negoci d'1.243.000 euros. “Com a administració més pròxima hem de fer costat a les famílies que es dediquen a l'artesania festera perquè la seua conservació és vital perquè la Festa d'Alcoi mantinga els paràmetres de qualitat que la diferencien d'altres celebracions, conclou Cantó.