El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi demostra que hi ha 5 vivendes socials sense adjudicar en El Camí, 40

Visita de Maria José Salvador a El Camí 40 en 2016 / R. Lledó
Els conservadors asseguren que han preguntat en repetides ocasions sobre aquest assumpte. Segons Amalia Payá, aquest fet "evidencia una gestió de polítiques socials nefasta per part dels socialistes alcoians"

Amàlia Payá assegura que "el govern autonòmic del Botànic venia a salvar persones, però el que estan fent és marejar-les, és indignant". A banda de les 5 vivendes no adjudicades, el PP exposa que "aquest hivern va morir una persona en altra dels habitatges públics ubicats a El Camí 40. Aquesta situació va acabar amb la neteja de la vivenda i el sellat d'aquesta".

El Partit Popular ha mostrat la seua preocupació per les vivendes socials sense adjudicar des de 2016 a Alcoi. Segons els de Rafa Miró, "hi ha famílies que demanden vivendes socials però queden pendents d'adjudicació 5 de les 10 rehabilitades des de 2016". El PP ha preguntat sobre aquest tema algunes vegades.

A abril de 2016, la consellera Maria José Salvador estigué a Alcoi pe anunciar les 10 vivendes socials rehabilitades, on podia arribar la bonificació del lloguer fins al 90%. En març de 2017, el PP va preguntar al govern municipal sobre aquest tema i van contestar que "estaven comprovant-se les cinc sol·licituds següents", segons la versió del PP. No és la primera vegada que el PP denuncia aquest fet. També ho feren en 2017.

A banda dels 5 habitatges no adjudicats, el PP exposa que "aquest hivern va morir una persona en altra de les vivendes públiques ubicades a El Camí 40. Aquesta situació va acabar amb la neteja de la vivenda i el sellat d'aquesta".

Amàlia Payá, regidora del PP, declara el següent: "Dos anys, dos anys tenint disponibles 5 vivendes socials i encara no s'han adjudicat a cap família, havent-hi famílies que sol·liciten aquest tipus de vivenda. Açò que vol dir?". Payá continua dient que "el govern autonòmic del Botànic venia a salvar persones, però el que estan fent és marejar-les, és indignant".

També mala gestió a la Plaça Les Xiques i Barbacana, segons el PP

Altre dels anuncis de la consellera Salvador durant la seua visita l'abril de 2016, va ser la d'una segona fase per a incloure la rehabilitació de 8 vivendes i valorar altres 12 situades en la Plaça les Xiques i el carrer Barbacana. Aquesta actuació es va valorar per un import de 447.200 euros.

Des del Partit Popular es va preguntar en la mateixa comissió de març de 2017, sobre la situació d'aquesta segona fase, al que la regidora va respondre que anaven a ser 30 vivendes en total. Es va tornar a preguntar en la comissió ordinària d'aquest mes, preguntant en quina situació es troben els habitatges que anaven a ser rehabilitats en la Plaça les Xiques. La resposta va ser que continuaven sense rehabilitar, encara que s'havien escripturat.