El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi denuncia que la campanya institucional de l'ADN caní l'ha pagat en part l'empresa encarregada de les anàlisis

El regidor popular Nacho Palmer
Els populars demanen responsabilitats i cessaments en el govern de Toni Francés

Els populars consideren "lamentable" que una empresa privada "que no té cap contracte amb l'Ajuntament d'Alcoi" pague part d'una campanya institucional per a fer unes proves que, tot i que ara s'han posposat, són obligatòries.

El PP d'Alcoi assegura que l'empresa proposada pel govern per a encarregar-se de les proves d'ADN als gossos, ha pagat part de la campanya publicitària institucional en mitjans de comunicació. El regidor popular Nacho Palmer considera "lamentable que una empresa que no té cap contracte amb l'Ajuntament d'Alcoi pague una campanya municipal per obligar els alcoians a realitzar una prova de la qual la dita empresa es beneficia econòmicament".

Així ho denuncien els populars després que se'ls haja confirmat la situació en la comissió de Governació. Els populars consideren que la situació no s'entén, i reclamen "responsabilitats polítiques a Toni Francés" i "cessaments de manera immediata".

El regidor Nacho Palmer considera que amb aquesta qüestió de l'ADN caní hi ha hagut "pràctiques qüestionables des del principi". Així, recorda que "el regidor Jordi Martínez va reunir als veterinaris amb la persona que subministra el software a l'Ajuntament, la mateixa persona que representa a l'empresa que fa les proves d'ADN i que paga part de la campanya per a recordar l'obligatorietat de realitzar el cens caní". Diu que açò va fer pensar als veterinaris "que només podien treballar amb el laboratori que els va presentar l'Ajuntament perquè ja els havia subministrat tot el material per a realitzar les proves". A més Palmer diu que "l'Ajuntament no ha tret cap concurs públic, tan sols abona una factura de menys de 1.000 euros per un software, tot i que amb els serveis de laboratori per aconseguir el perfil genètic es generarà un negoci de més de 300.000 euros".