El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi denuncia un "ús particular" del cartell de festes per part del regidor Raül Llopis

Imatge facilitada pel PP de les publicacions en xarxes de Raül LLopis
Consideren que ha fet ús "d'informació privilegiada" per publicar en el perfil personal fotos que ha aconseguit per ser regidor

Asseguren els populars que Raül Llopis va publicar fotos inèdites del cartell de festes 3 minuts després que es destapara el cartell, aconseguint ressò del seu perfil personal; mentre que la regidoria de festes va fer la publicació hora i mitja després amb "imatges que ja s'havien compartit per multitud de persones".

El PP d'Alcoi critica que el regidor de festes ha utilitzat el seu perfil personal per a publicar fotos inèdites de l'elaboració del cartell i aconseguir ressò, quan hauria d'haver utilitzat el de la regidoria de festes. El regidor popular Edu Tormo diu que a les 21,03, tan sols tres minuts després de la destapada del cartell, Raül Llopis publicava en el seu perfil personal "tot un reportatge de fotos en el que ell mateix apareixia durant l'elaboració del cartell". Però la regidoria de festes no feia la publicació fins hora i mitja després, a les 22,33 hores, amb "imatges que ja s'havien compartit per multitud de persones".

Edu Tomo considera que Raül Llopis ha fet ús "d'informació privilegiada" per aconseguir rèdit en xarxes amb una publicació que "li ha suposat més de 460 'm'agrada' al seu post, a més que s'ha compartit per 212 usuaris". Tormo diu que aquestes imatges les té el regidor pel seu càrrec "i ens pareix una falta d'ètica i de respecte a la institució que es publiquen en el seu perfil personal", i rebutgen "la utilització política" de les festes de Moros i Cristians.

L'ús de les xarxes socials i la distinció entre perfils institucionals i personals ha sigut un debat en els últims mesos entre el govern socialista d'Alcoi i l'oposició. De fet, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés i el regidor popular Nacho Palmer ja s'enfrontaren en xarxes per aquesta qüestió, i fins i tot el tema s'ha tractat al plenari municipal, on a finals del 2017 es va aprovar la redacció d'un manual d'ús de xarxes socials per part de l'Ajuntament.