El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi lamenta que no estiguen enllestits dos projectes estratègics: el Pla general i l'Illa de Rodes

L'Illa de Rodes, ara en obres de consolidació

Rafa Miró, portaveu dels populars alcoians: "Jo em pregunte, què ha guanyat Alcoi en els quasi 8 anys de Govern Socialista, i, com alcoià, no m'agrada gens la resposta".

Els populars d'Alcoi critiquen la falta de previsió amb dos dels projectes oberts més emblemàtics de la ciutat: el Pla General d'Ordenació Urbana i l'Illa de Rodes. Asseguren que, preguntats en comissió informativa, "els socialistes ja han admés que en aquesta legislatura no estaran finalitzats", i consideren que els socialistes demostren "incapacitat per a governar".

El portaveu dels populars Rafa Miró es refereix, per una banda, al pla General d'Ordenació Urbana, que data de l'any 1989 i necessita una renovació per estar obsolet. El nou Pla General consta de dos parts, una estructural i una altra detallada. S'han fet modificacions puntuals per a poder dur endavant projectes com el trasllat d'AITEX, però falta finalitzar el document general. Rafa Miró diu que "després de 8 anys marejant amb la redacció i aprovació d'un Pla General Mediocre, no arribaran ni a aprovar-ho, demostrant que no tenen projecte per a la ciutat i que el seu pas per l'alcaldia ha sigut nefast per als alcoians".

I per altra banda, Miró es refereix a l'Illa de Rodes, on estan fent-se actuacions de manteniment i conservació de les façanes, i està en procés de redacció el projecte per a convertir-ho en un Centre tecnològic urbà. Miró considera que aquest era "un dels projectes estrela del PSOE-PSPV en aquesta legislatura" però no estarà enllestit. Miró recorda que el PP va proposar la creació a Rodes d'un Centre de Turisme d'Interior i l'Institut Tecnològic de la Cosmètica, "sengles propostes finançades per la Generalitat, per tant no és un problema econòmic, és incapacitat per a gestionar, a més de demostrar poc pes polític davant l'Administració Autonòmica".