El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi reclama a Educació que no recórrega el retorn de l'aula de La Salle

El portaveu dels populars alcioans, Rafa Miró
Així li ho han demanat al govern municipal mitjançant un prec que ha sigut acceptat

"La ideologia i el sectarisme del PSOE i Compromís tancaren una aula en La Salle, i ara la justícia els fa retrocedir". Així ho diu el portaveu popular Rafa Miró, qui es pregunta "què passarà ara amb el mal que han ocasionat? Què passa amb tots els alumnes que se n'han anat dels seus centres de tota la vida?"

I així li ho ha traslladat en l'últim ple municipal, mitjançant un prec que va ser acceptat pel govern municipal. Des del Partit Popular d'Alcoi es mostren ara a l'espera de vore quin serà el següent pas de la conselleria d'Educació després de conéixer una de les últimes sentències del TSJ, i on s'accepta els recursos del col·legi i l'AMPA de la Salle contra l'arranjament de Marzà. "Tan sols queda per saber si la Generalitat atendrà la demanda de l'alcalde o, una vegada més, serà ignorat", diuen des del PP. Que la conselleria d'educació recórrega o no és important per saber si les aules retornades entraran en el procés de matriculació que hi ha ara mateix obert.

Des del Partit Popular alcoià fan referència a les últimes sentències, fins a 21, on s'accepten els recursos de diferents centres educatius i s'obliga a mantenir les aules concertades que no es van renovar. Una d'elles, com ja els ha contat Aramultimèdia, fa referència al centre alcoià de La Salle, una decisió que ja va ser denunciada pel PP en considerar que la decisió "no estava avalada per criteris objectius, ni per informes que argumentaren aquesta decisió com la més correcta". El portaveu dels populars, Rafa Miró diu que "la ideologia i el sectarisme del PSOE i Compromís tancaren una aula en La Salle, i ara la justícia els fa retrocedir. Ara què passarà amb el mal que han ocasionat? Què passa amb tots els alumnes que se n'han anat dels seus centres de tota la vida?"

Els populars van més enllà i diuen que "la innovació és un requisit per a mantenir els concerts, i en aquest cas La Salle és un dels centres capdavanters en temes d'innovació i qualitat. Precisament crida l'atenció el llistat de centres on s'eliminen els concerts, sent dels millors centres d'ensenyament de la Comunitat Valenciana".

Er altra banda, Rafa Miró recorda que a Les Esclaves també s'ha retornat una aula d'infantil "en aquest cas a causa de la demanda real d'alumnes per acudir a aquest centre educatiu. Vam avisar que l'educació s'adaptara a la demanda real, després de l'arranjament escolar, però no fan cas. Ara es tornen les aules a Les Esclaves i La Salle. És evident que el desgovern de la Generalitat és totalment desfavorable als alcoians".