El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi reclama de nou dades locals d'incidència del coronavirus

El portaveu popular Quique Ruiz, imatge d'arxiu

El portaveu mostra la seua "sorpresa" perquè fa dos setmanes que el plenari va aprovar demanar a Sanitat aquestes dades, però la petició, segons els populars, no s'ha enviat a conselleria.

El portaveu popular a l'Ajuntament d'Alcoi, Quique Ruiz, considera "clau" tindre dades concretes d'incidència del coronavirus en l'àmbit local, així com del brot a la residència DomusVi, per tal "d'analitzar la situació i adoptar mesures més eficaces". I en principi és una inquietud de tota la corporació, perquè en el plenari del passat 4 de maig es va aprovar una declaració institucional de tots els grups per a demanar a conselleria aquestes dades. Per això els populars mostren "sorpresa", perquè segons assegura Quique Ruiz, la petició encara no s'ha enviat, "ens sembla increïble que el Govern encara no haja tramitat la petició i allargue la possibilitat d'obtindre les dades. És que no hi ha interés a saber què ha succeït a la ciutat?"

Quique Ruiz explica que reclamen "unes dades que entenem que hauria d'haver sol·licitat i obtingut l'alcalde des del primer moment. Com que, pel que sembla, Sanitat no oferia informació, vam haver d'exigir-la de manera oficial a través del ple. Esperàvem que l'alcalde haguera oferit fins i tot les dades en el mateix ple. Però seguia sense disposar d'elles". Es refereix al plenari del 4 de maig, on l'alcalde va concretar que el 70 per cent de les morts en eixe moment al departament de salut d'Alcoi corresponien al brot de la residència DomusVI, això serien 77 morts de les 111 que teníem el 4 de maig. Però res més se sap de la situació local, no sols d'Alcoi sinó en cap municipi valencià. En aquest sentit el PP de la Comunitat Valenciana també ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges per reclamar a la conselleria de sanitat "que argumente els motius de la seua decisió de no aportar informació detallada dels efectes de la Covid 19 per localitats".