El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi recolza la gestió de Quique Ruiz al capdavant de l'oposició

Juan Enrique Ruiz / Arxiu
  • Lola Alba: "Ruiz és un treballador incansable, dels més intensos que conec i dels que més coneixements sobre l'Administració alcoiana ha adquirit en aquest temps que porta a l'Ajuntament".

Amb la legislatura ben avançada, toca avaluar els actuals dirigents polítics de la ciutat. I comencem per Quique Ruiz. Preguntats alguns dels històrics valedors del partit, consideren que la gestió de Ruiz ha estat ferma, eficient, qualificada i amb gran responsabilitat. Lola Alba o Santi Botella, històrics populars d'Alcoi, qualifiquen el treball de Ruiz d'eficient i absolutament encertada en la defensa dels interessos de la població.

Aquests són els númneros de Juan Enrique Ruiz i del seu equip en el que portem de legislatura: 6.760 preguntes i precs en comissions informatives, 352 mocions, precs i preguntes en plenari i 382 peticions d’accés a expedients.

Unes xifres que per a responsables històrics del Partit Popular en Alcoi diuen molt de la figura de Ruiz, candidat per sorpresa en les darreres eleccions pel Partit Popular.

Santi Botella, històric referent del PP com a regidor durant 12 anys a l'Ajuntament d'Alcoi, reconeix obertament que pensava que Ruiz no era la millor opció per a liderar el PP. De fet, es va oposar clarament. No obstant això, i amb el pas dels anys, ha variat totalment la seua opinió i el considera com un dels polítics més treballadors, actius, eficients i seriosos dels últims anys. Segons Botella, "és un home que es pren la seua faena molt seriosament, el seu rellotge no té hores i es preocupa realment per analitzar, revisar i treballar documentació i projectes per a plantejar una oposició ferma i ben argumentada". Botella parla de "treball i eficiència, però no només en la figura de Ruiz. L'equip que l'envolta fa el mateix".

Lola Alba

Un altre dels referents del PP alcoià ha estat Lola Alba, exregidora, diputada i destacada gestora sobretot en aspectes econòmics. Defineix a Ruiz com "un treballador incansable, dels més intensos que conec i dels que més coneixements sobre l'Administració alcoiana ha adquirit en aquest temps que porta a l'Ajuntament".

Defineix la faena de Ruiz a l'oposició "com la més ferma que he vist en la meua vida. Al PSOE no saben per on li cauen..."

La dirigent popular afirma que l'alcaldable pel PP és dels que millor es documenta i el que més consultes fa a persones que abans han estat dirigint l'Ajuntament.

Alba conclou dient que l'equip que fa format també ha respost a les expectatives amb una faena constant i seriosa.

 

Per exemple per a Rafa Miró, excandidat, portaveu i president del PP a Alcoi, a banda de director general en la Generalitat. Quique Ruiz és una persona que està demostrant la seua vàlua amb una gran capacitat de treball. Segons Miró, "reuneix els dos pilars bàsics per a governar la ciutat: El primer, conèixer de manera exhaustiva els problemes i necessitats d'Alcoi. I en segon, una grandíssima capacitat de faena i una gran professionalitat".

Miró cita exemples clars. És el cas de la revisió del Pla general, pendent des de fa dos legislatures. Miró considera molt important que Ruiz haja fet aportacions concretes i que haja demostrat "que la culpa per la qual el Pla general no està aprovada no és només de la Generalitat. També és del mateix Ajuntament, que no gestiona".

Un altre exemple de gestió de Quique Ruiz per a Rafa Miró és la denúncia de les mancances i problemes greus derivats del Patrimoni. Segons Miró, "Han demostrat que s'ha perdut una subvenció per a rehabilitar el conjunt arqueològic industrial del Molinar i també que s'ha destruït patrimoni municipal en obres del centre sense permisos de la Generalitat. La falta de gestió i la baixa execució pressupostaria per part del govern de Francés rematen les queixes tretes des del grup municipal popular", a juí de Rafa Miró.

L'ex-Director general de la Generalitat, Rafa Miró, conclou en dir que "Quique Ruiz i el grup municipal del PP d'Alcoi van més enllà, i estan capacitats per a representar qualsevol persona d'Alcoi".