El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi sobre els terrenys del nou camp de futbol: el govern municipal "posa en risc una infraestructura necessària"

Nou camp / AM

Segons la informació facilitada pel PP, a la fi de setembre els hereus de la propietària van remetre un escrit a tots els portaveus dels grups municipals en el qual informava que s'havien dirigit a l'Ajuntament per a “reclamar-li el pagament del lloguer per l'ocupació del sòl i per a negociar la venda dels terrenys". Els hereus qüestionaven que "malgrat estar ocupant en precari la finca, l'Ajuntament ha procedit a transformar els terrenys per a construir un camp de futbol de gespa artificial".

El Partit Popular d'Alcoi constata en un comunicat de premsa que el PSOE "va construir el nou camp de futbol del poliesportiu en terrenys privats". Així ho indica un informe a 2006 que alertava que "si la propietat reclamava els terrenys, l'Ajuntament hauria d'entregar-los".

Segons Quique Ruiz, portaveu del PP a Alcoi, "han construït un camp de futbol per a un particular". Ací podeu llegir el comunicat complet de la formació conservadora:

El PP constata que el PSOE d'Alcoi va ampliar conscientment el poliesportiu en terrenys privats

Un informe de 2006 alertava que si la propietat reclamava els terrenys, l'Ajuntament hauria d'entregar-los


L'Ajuntament d'Alcoi va construir el nou camp de futbol del poliesportiu en terrenys privats. Així ho denuncia el Partit Popular, que assegura que el Govern local, del PSOE, sabia que els terrenys no eren municipals. Malgrat això, sosté el PP, el Govern s'ha gastat prop de 800.000 euros a construir sobre sòl d'un particular. “Han construït un camp de futbol per a un particular”, resumeix el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

El regidor del PP explica que un informe encarregat per l'Ajuntament en 2006 assenyala que el contracte de lloguer dels terrenys estava ja llavors finalitzat. Segons aqueix informe, “bastaria un simple requeriment de la propietat per a posar fi a aquesta, amb l'obligació que tindria aquest Ajuntament de deixar lliure i a la disposició de la citada propietat l'immoble en qüestió”. Ruiz considera “increïble” que amb la claredat d'aquest informe el Govern d'Antonio Francés s'atrevira a invertir diners públics en aqueixos terrenys sense tindre garantida la seua propietat.

El contracte d'arrendament a favor de l'Ajuntament va ser signat en 1981. La propietària va morir anys després. A la fi de setembre els hereus de la propietària van remetre un escrit a tots els portaveus dels grups municipals en el qual informava que s'havien dirigit a l'Ajuntament per a “reclamar-li el pagament del lloguer per l'ocupació del sòl i per a negociar la venda dels terrenys". Els hereus qüestionaven que "malgrat estar ocupant en precari la finca, l'Ajuntament ha procedit a transformar els terrenys per a construir un camp de futbol de gespa artificial".

A part de l'informe jurídic de 2006, altres informes de l'expedient assenyalen que el terreny és una cessió temporal. “El Govern sabia que el terreny no era propietat de l'Ajuntament i en lloc de negociar l'adquisició o el lloguer, va invertir grans quantitats de diners públics abans d'assegurar-se que no anava a fer-li una obra a un particular”, recalca Ruiz. Segons assenyala, el Govern no pot dir que desconeixia els qui eren els hereus perquè l'informe de 2006 ja apuntava cap als nebots de la propietària.

El portaveu del PP explica que el 14 d'octubre el Govern va remetre un escrit al representant dels hereus per a mostrar la seua disposició a negociar. “Com és possible que vulguen negociar ara, amb l'obra ja finalitzada, quan la posició de l'Ajuntament és d'extrema feblesa”, manifesta l'edil.

Ruiz exigeix explicacions al Govern pel qual considera una actuació temerària i negligent que posa en risc una infraestructura necessària per a l'esport local.