El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi sobre la gestió del govern municipal en les ajudes als polígons: "es van realitzar actuacions no demandades pels industrials"

Zona a Cotes Baixes que, posteriorment, fou zona verda / AM

El PP d'Alcoi també sosté que "el Conseller d'Economia, Rafa Climent, ha denunciat públicament la penosa gestió de l'alcalde Toni Francés en aquest assumpte

Els conservadors asseguren que els polígons alcoians han perdut vora un milió d'euros per la "desastrosa gestió socialista" del govern municipal que ha fet perdre "molts diners"

El Partit Popular ha mostrat el seu desacord en la gestió que ha fet el govern municipal de Toni Francés respecte a les ajudes de modernització dels polígons industrials que ha donat l'IVACE. Segons dades que aporten els conservadors en un comunicat de premsa, l'IVACE va assumir el 100% dels projectes acabats abans del 31 de desembre de 2017. En el cas d'Alcoi van ascendir a 2.273.986,51 euros. La crítica dels de Rafa Miró ve donada perquè "si l'Ajuntament haguera sigut capaç d'executar la totalitat de les ajudes sol·licitades en el ple d'abril de 2017, Alcoi haguera rebut ajudes per valor de 3.198.367,90 €".

L'abril de 2017, el PP ja va mostrar al govern la seua "preocupació" pel compliment dels terminis d'aquestes ajudes i va proposar que es preparara un pla B. Un pla alternatiu per si no es complien els terminis, entre les possibilitats es va plantejar demanar una pròrroga

El PP d'Alcoi també sosté que "el Conseller d'Economia, Rafa Climent, ha denunciat públicament la penosa gestió de l'alcalde Toni Francés en aquest assumpte. El Conseller ha afirmat que per la gestió de l'Ajuntament d'Alcoi s'ha perdut una part dels recursos que podrien haver arribat a la ciutat".


La formació local del PP qualifica les subvencions de l'IVACE com "subvencions trampa", ja que tenien "uns terminis molt limitats i unes línies d'actuació que no té perquè coincidir amb les necessitats reals dels industrials". Els conservadors asseguren que "carrils bici, plantació d'arbrat, o la construcció de zones verdes, entre altres, són operacions de maquillatge però que no es consideren prioritàries".


Respecte a les necessitats reals dels empresaris, el PP va presentar una moció per realitzar un 'Pla de dotació, reparació, i manteniment de polígons' que va tirar endavant en octubre de 2015. Des de la formació encapçalada per Rafa Miró s'indica que "aquesta moció era una oportunitat per a diagnosticar els problemes reals, detectar les necessitats i fins i tot redactar avantprojectes que en cas d'arribar una subvenció, com ha passat, haguera permès no perdre temps".