El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi sobre la suspensió de la programació del Teatre Principal: "Davant la incapacitat de gestió del govern municipal socialista es preveu una paràlisi municipal"

Teatre Principal / AM
Recorden que la nova Llei de Contractes del Sector Públic es coneixia des del 9 de novembre

Els de Rafa Miró apunten que"des del Govern Municipal Socialista han atribuït aquesta situació al canvi de legislació, que amb la nova Llei de Contractes del Sector Públic, no permet a una companyia gestionar de forma integral l'espai. Però no és cert, la realitat és que el contracte va arribar al seu venciment el dia 19 de gener i la Llei, abans i ara, no permet que els contractes queden en precari"

El Partit Popular ja ha mostrat la seua opinió sobre tot el que ha succeït al voltant del Teatre Principal i La Dependent. Bàsicament critiquen la gestió del govern municipal dient que "es prevéu una paràlisi municipal". Els conservadors també posen de palés que el contracte de l'Ajuntament amb La Dependent per gestionar el Teatre Principal ja havia finalitzat i afirmen que "mantenir vençuts els contractes amb empreses durant anys i prestant serveis és una pràctica habitual de l'equip de govern de Toni Francés". Per al Partit Popular, contractes en precari a Alcoi són "el contracte de la brossa, el de la gestió del Calderón, la grua i molts altres".

Segons el PP d'Alcoi, la nova Llei pretén que els processos de licitació amb el sector públic, siguen més objectius i transparents, i imposa mesures per a lluitar contra el frau, el favoritisme i la corrupció. En un comunicat de premsa, els de Rafa Miró sostenen que "des del Govern Municipal Socialista han atribuït aquesta situació al canvi de legislació, que amb la nova Llei de Contractes del Sector Públic, no permet a una companyia gestionar de forma integral l'espai. Però no és cert, la realitat és que el contracte va arribar al seu venciment el dia 19 de gener i la Llei, abans i ara, no permet que els contractes queden en precari".

Però aquest no és l'únic espai cultural amb una "situació irregular", segons el PP. Apunten que "el cas del Teatre Calderón és l'evidència de la falta d'interés dels socialistes alcoians per fer bé el seu treball. El Partit Popular va advertir al govern socialista que el contracte del Teatre Calderón finalitzava l'octubre de 2016. Se'ls va recordar al juny, agost i novembre del 2016, després al gener, març i maig del 2017. Però la realitat és que el febrer de 2018 encara no està adjudicat. Aquesta és una situació irregular que es va donant amb massa freqüència en aquest Ajuntament, amb l'autorització de la Junta de Govern local, decret de l'alcalde i en contra de la Intervenció Municipal".