El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi sosté que "ni la Policia disposa de l'aparell necessari pel control del xip dels gossos"

Nacho Palmer / Twitter Personal
Segons els conservadors, només hi ha un aparell d'aquest tipus en el Departament de Sanitat

El regidor del PP, Nacho Palmer, critica també al govern municipal dient que no han fet "ni campanyes de conscienciació, ni seguiment, ni coordinació amb l'oposició per tirar endavant aquest tipus d'iniciatives"

Aquest divendres 1 de desembre entra en vigor la modificació de l'Ordenança de Tinença d'Animals a Alcoi. Bàsicament diu que els propietaris d'un animal haurà de facilitar l'ADN de l'animal a l'Ajuntament. Nacho Palmer, regidor del PP, indica que "el regidor de Medi Ambient va anunciar campanyes per actualitzar el cens d'animals, però ni la policia disposa de l'aparell per al control del xip". El regidor popular també indica que "només hi ha un aparell d'aquest tipus" i "està en el Departament de Sanitat".

El PP va més enllà i indica que "s'han donat casos d'haver de romandre un animal tota la nit en el reté al no poder identificar al gos i, per tant, no poder posar-se en contacte en l'amo". Palmer critica també al govern municipal dient que no han fet "ni campanyes de conscienciació, ni seguiment, ni coordinació amb l'oposició per tirar endavant aquest tipus d'iniciatives".

El Partit Popular indica que sempre donarà suport a "iniciatives serioses amb la seua pertinent planificació". Respecte al cost de la prova d'ADN, la formació que encapçala Rafa Miró a Alcoi indica que "hi ha persones majors que van a tenir dificultats per a pagar les despeses de les proves, de fet hi ha moltes persones majors, la mascota de les quals serveix de suport en la seua vida i que ja es boten vacunes per no poder assumir el cost de les mateixes. Ara hauran d'afrontar un cost extra o la respectiva sanció si és que s'imposa. A més, per a poder realitzar l'anàlisi de la mostra, es necessiten 3 ml de sang pura, una quantitat bastant difícil d'aconseguir en animals de menys de 2 kg. De la mateixa manera si l'animal és agressiu, pot sorgir la necessitat d'utilitzar algun tipus de sedant. El que suposaria costos extra".