El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d’Alcoi també reclama un pla de substitucions d’estiu al Verge dels Lliris

Hospital / PP

"Un estiu més el servei d'Urgències s'enfronta al risc de col·lapse per la deixadesa de la Conselleria de Sanitat i la gerència del departament comarcal de salut", assegura el PP

El Partit Popular reclama a la Conselleria de Sanitat aplicar un pla de substitucions d'estiu per a evitar “un nou col•lapse” del servei d'Urgències del Verge dels Lliris.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, també demana a Toni Francés, que "per una vegada es preocupe pels problemes de la ciutat” i “exigisca a la Conselleria de Sanitat solucions viables per a evitar el col•lapse d'Urgències i garantir una correcta atenció als pacients del departament de salut".


A continuació podeu llegir el comunicat complet del PP d’Alcoi:

El PP urgeix a Sanitat un pla de substitucions d'estiu per a evitar el col·lapse d'Urgències


Qualifica de despropòsit que, després de tres anys de queixes, l'alternativa siga obligar especialistes a reforçar el servei durant les vacances


El Partit Popular urgeix a la Conselleria de Sanitat a dissenyar i aplicar un pla de substitucions d'estiu per a evitar un nou col·lapse del servei d'Urgències de l'hospital Verge dels Lliris. El principal partit en l'oposició critica la "incapacitat" de la conselleria per a donar resposta a un problema que ve repetint-se des de fa tres anys. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, considera un "despropòsit" que Sanitat tracte de tapar la seua "falta de previsió" obligant metges d'altres especialitats a cobrir les baixes d'Urgències.

"Un estiu més el servei d'Urgències s'enfronta al risc de col·lapse per la deixadesa de la Conselleria de Sanitat i la gerència del departament comarcal de salut", lamenta el portaveu municipal del PP. Ruiz mostra la seua preocupació per les conseqüències de la proposta de substitucions de Sanitat amb metges d'altres especialitats, que fins i tot no descarten la possibilitat de dimitir, tal com ha manifestat el sindicat CSIF.

"El plantejament de Sanitat és un autèntic despropòsit, perquè suposa rebaixar la qualitat d'Urgències i la desatenció de la resta de serveis de l'hospital", manifesta Ruiz. El portaveu del PP no entén com la conselleria consent que el problema es repetisca cada estiu, cada vegada amb pitjors alternatives. "Ara trasllada la falta de substitucions d'Urgències a la resta de l'hospital. I ho fa després de dos anys de duríssim esforç dels professionals per a fer front a la crisi del Covid 19. És una falta de respecte a la Sanitat i als seus professionals", recalca Ruiz.

El regidor reclama a l'alcalde, Antonio Francés, que "per una vegada es preocupe pels problemes de la ciutat i exigisca a la Conselleria de Sanitat solucions viables per a evitar el col·lapse d'Urgències i garantir una correcta atenció als pacients del departament de salut". "Estem farts que l'alcalde s'amague després de la falta de competències. És la seua responsabilitat com a alcalde reivindicar el millor servei per als alcoians", conclou.