El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi també vol decidir sobre les restriccions davant la Covid-19

Quique Ruiz / AM

“No podem permetre que es repetisca la situació de les dates de Nadal", indica Quique Ruiz

El Partit Popular demana una campanya “severa i dura” per fer complir les restriccions i conscienciar a la població. Els conservadors també sol·liciten reforçar la presència policial en centres comercials i augmentar la desinfecció de carrers.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, defensa que la presencia policial al carrer és “clau” per a assegurar que les activitats socials encara permeses s'ajusten a les restriccions fixades per la Generalitat.


A continuació podeu llegir el comunicat complet del Partit Popular d'Alcoi:

El PP reclama més control per a assegurar el compliment de les mesures contra el Covid


Sol·licita reforçar la presència policial en centres comercials i augmentar la desinfecció de carrers


Insisteix a reclamar dades a Sanitat i que la Junta de Portaveus decidisca l'aplicació de restriccions


El Partit Popular proposa reforçar el control i la vigilància per part de l'Ajuntament per a garantir el compliment de les mesures contra el coronavirus. El portaveu del PP, Quique Ruiz, defensa que la presencia policial al carrer és “clau” per a assegurar que les activitats socials encara permeses s'ajusten a les restriccions fixades per la Generalitat Valenciana. “No podem permetre que es repetisca la situació de les dates de Nadal perquè ens ha portat a una situació extrema i a ser el municipi amb la pitjor taxa de contagis de tota Espanya”, manifesta el regidor.


Amb una taxa de 1.807 casos per 100.000 habitants i més d'un centenar d'afectats ingressats a l'hospital Verge dels Lliris, el PP considera que l'Ajuntament no pot limitar-se a demanar mesures a la Generalitat i a sol·licitar als veïns al fet que es queden a casa. “Ha de prendre cartes en l'assumpte i això passa per extremar la vigilància en els centres comercials, que són els punts de reunió social que encara romanen oberts”, assenyala Ruiz. “Allò que segueix en funcionament ha de complir rigorosament la norma i l'Ajuntament és responsable de garantir aqueix compliment a través de vigilància i, en el seu cas, sancions”, recalca. “Hem d'aconseguir que, en les eixides imprescindibles, es complisca la norma”, apunta.


Per a Ruiz, el reforç de policies al carrer “és la millor campanya perquè els ciutadans comprenguen la gravetat de la situació que vivim, que és absolutament excepcional”. El regidor planteja que l'Ajuntament pose en marxa una campanya “severa i dura” per a conscienciar a la població i que amplie els treballs de desinfecció de carrers.


El portaveu del PP manté el seu “suport i lleialtat” al Govern, al qual insisteix de nou que exigisca informació diària a la Conselleria de Sanitat i la compartisca amb els grups de l'oposició. “Sense dades que permeten avaluar l'evolució diària és impossible prendre decisions”, exposa.


Ruiz demanarà al Govern que reunisca la junta de portaveus per a revisar conjuntament les actuals restriccions, que finalitzen el 20 de gener. “Volem estar en primera línia perquè siga tota la Corporació la que treballe de manera conjunta a adoptar les decisions que puguen ser més efectives i eficaces per a atallar l'expansió del virus a la ciutat”, conclou Ruiz.