El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi veu falta de planificació en la gestió de l'1,5% cultural

Una de les fàbriques del Molinar, per a la recuperació de les quals es demanarà el finaçament de l'1,5 % cultural.

El PP preguntarà en el pròxim plenari els motius del canvi de projecte amb el qual optar als fons del ministeri, així com l'import que espera obtenir del programa de l'1,5% cultural i la situació de l'expedient iniciat en 2017 perquè l'antiga fàbrica de Rodes siga declarada Bé d'Interès Cultural.

Els populars critiquen que el govern socialista haja canviat de rumb a l'hora de sol·licitar les ajudes de l'1,5% cultural. Tal com asseguren, després que l'Ajuntament intentara captar aquesta inversió per a l'antiga fàbrica de Rodes, ara la sol·licitarà per a la recuperació de la zona industrial del Molinar.

Des del PP no entenen que l'Ajuntament sol·licitara en el seu moment l'1,5% cultural per al projecte de Rodes, per al qual es van haver d'iniciar els tràmits de declaració de Bé d'Interés Cultural.  Aquesta denominació, condició necessària per a optar a les ajudes, ja la disposava la zona industrial del Molinar, projecte per al qual ara demanen el finançament. Per al líder dels populars, Rafa Miró, aquest viratge "no té sentit, i demostra que el Govern d'Alcoi treballa corrents i a cop d'ocurrències".

Els populars recorden que les ajudes del programa 1,5% cultural s'adjudiquen per comunitats autònomes a través de concurrència competitiva. En 2018 les ajudes van ser per a Aiora i València, amb projectes que van ser millor valorats que el de Rodes.

De cara a l'últim plenari municipal de l'any, el Partit Popular preguntarà els motius del canvi de projecte amb el qual optar als fons del Ministeri de Foment, així com l'import que espera obtenir del programa de l'1,5% cultural i la situació de l'expedient iniciat en 2017 perquè l'antiga fàbrica de Rodes siga declarada Bé d'Interés Cultural.