El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana canvis per a revertir la "baixíssima" participació en els pressupostos participatius d'Alcoi

La regidora popular Amalia Payà.

Els populars veuen necessari obrir un debat entre totes les formacions polítiques per a reorientar el model, i apunten a la necessitat de “vincular als col·lectius de la ciutat".

El 2,5% de la població alcoiana va prendre partit en la darrera edició dels pressupostos participatius. Aquesta és la xifra que contempla el Partit Popular, "baixíssima" a parer seu, per la qual cosa demanen canvis en el model de gestió dels pressupostos.

Els populars veuen necessari obrir un debat entre totes les formacions polítiques per a reorientar el model, i apunten a la necessitat de “vincular als col·lectius de la ciutat com a primer pas perquè els ciutadans es motiven i participen en l'elaboració del pressupost”. La regidora popular Amalia Payà fa aquesta lectura de la situació: “la majoria de les propostes acordades pels pocs veïns que participen són encara fum, la qual cosa desmotiva encara més als qui tenen interés per aquest sistema”. Per a reforçar la seua crítica, al·ludeixen a l'edició de 2017, l'any amb més participació, on només va prendre part un 4,43% de la població, unes 2.600 persones aproximadament.

Projectes pendents

Alguns dels projectes pendents que identifiquen els populars són l'espai de concerts amb capacitat per a 400 persones, pendent des de 2014; el centre cívic per als barris d'Eixample i Santa Rosa, amb una partida reservada de 241.000 euros des de 2015; o el pas per a vianants sota el pont de Cervantes, pendent des de 2016 amb una reserva de 110.000 euros.