El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana celeritat per consensuar un nou servei d'autobús

Els populars alerten que actualment, 8 dels 12 autobusos de la flota superen l'antiguitat màxima.
 

El regidor popular Kiko Cantó assegura que la contracta finalitza el juliol del 2020 i l'Ajuntament encara no ha creat la comissió on s'ha de consensuar el nou model de servei.

El Partit Popular reclama a l'Ajuntament d'Alcoi que cree la comissió de transport "anunciada en setembre" on s'han de consensuar les bases del nou contracte. L'actual caduca en juliol del 2020, amb una possible pròrroga de 10 anys, i "no sabem a què espera el Govern" diu el regidor Kiko Cantó, "a penes tenim sis mesos per a consensuar un model, traure a concurs i adjudicar el contracte".

Cantó es mostra preocupat perquè assegura que actualment 8 dels 12 autobusos de la flota superen l'antiguitat màxima de 12 anys i no compleixen el contracte. Els populars asseguren que la mateixa TUASA, en l'informe de liquidació del 2018, adverteix que "la falta de renovacions en la flota afecta notòriament tant a la qualitat com a la seguretat del servei". Kiko Cantó considera que "un servei que costa 2,3 milions d'euros a l'any no pot tindre uns vehicles desfasats que fins i tot posen en risc la seguretat dels usuaris", i critica que l'ajuntament "no haja pres mesures davant els advertiments de l'empresa. En huit anys de Govern del PSOE sol s'han renovat dos autobusos".